6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yardım talebi kadınlardan geliyor

Samsun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Cemile Aygül, vakfa genellikle kadınların yardım istemek için geldiklerini belirterek, ''Yardım talebi genellikle ya eşleri tarafından terk edilmiş, boşanmış veya eşleri çalışamadığı için geçinemeyen kadınlardan geliyor'' dedi.

Cemile Aygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca aile, sağlık, eğitim, özürlü yardımlarının yanı sıra özel amaçlı yardımlar adı altında ihtiyaç sahiplerine aynı ve nakdi yardımlar yapıldığını belirtti.

Aile yardımlarının kira, yakacak, barınma yardımları olduğunu anlatan Aygül, her gün onlarca kişinin vakfa gelerek yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

Yardım talebinde bulunanların genellikle kadınlar olduğuna işaret eden Aygül, ''Vakfa genellikle kadınlar yardım istemek için geliyor. Yardım taleplerinin önemli kısmını kira, yakacak, barınma gibi aile yardımları oluşturuyor. Yardım talebi genellikle ya eşleri tarafından terk edilmiş, boşanmış veya eşleri çalışamadığı için geçinemeyen kadınlardan geliyor'' diye konuştu.

Vakfa gelenlerin müracaatlarını aldıklarını ve inceleme yaptıklarını anlatan Aygül, daha sonra SYDV heyetinin onayladığı kişilere yardım yapıldığını kaydetti.

Yardım talebinde bulunan kadınların hemen hepsinin eğitimsiz ve sosyal güvencesi olmadığını belirten Aygül, şöyle devam etti:

''Kadınlarımız ya eşlerinden ayrılmış, ya eşleri tarafından terk edilmiş, ya da eşleri evlerini geçindiremediği için bize gelip yardım talebinde bulunuyor. Kimisinin üç tane özürlü çocuğu var. Bu çocuklara tek başına bakmak zorunda. Kimisi eşi hasta olduğu için çalışamıyor, kendi iş bulamıyor, evde yemek pişmesi lazım. Bize başvuruyor, Vakfımız bu kadınlar için çok büyük bir dayanak, onlar için adeta kurtarıcı. Ayrıca inceleme yapılmadan, gerçek ihtiyaç sahibi olduğu anlaşılmadan hiç kimseye yardım yapılmıyor.''

Aygül, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının gelir getirici projelere de destek verdiğini, ancak vatandaşların bu tür projelere ilgi göstermediklerini ve nakdi yardım talebinde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

a.a
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?