6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yardımsever terziden örnek davranış

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde terzilik yapan bir vatandaş, topladığı eski giysileri tamir ederek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.


23 yaşında başladığı terzilik mesleğini 37 yıldır sürdüren 60 yaşındaki Abdullah Taşdemir, tanıdığı ailelerin evlerinde bulunan kullanılmayan fazla giysileri toplayıp tamiratlarını yaparak yeniledikten sonra ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyor. Daha öncede ilçenin 15 köyünü gezerek topladığı yardımlarla 600 öğrenciye ayakkabı ve okul önlüğü yardımında bulunan Taşdemir, kendisine başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi, dul, yetim, özürlü ya da maddi olarak sıkıntıda olan aileleri tek tek inceleyip tespit ederek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Taşdemir, "Bu ekonomik sorunlar benim çocukluğumda da vardı, bugün de var. Ailelerin kullanmadığı veya az kullandığı giysileri toplayarak ihtiyacı olan ailelere veriyorum. Gerek mahalle muhtarı gerekse tanıdığımız arkadaşların tespit ettiği ailelere gücümüz oranında yardım etmeye çalışıyorum" dedi.


Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yarınlara güvenle bakabilmesi, kendinin güvende olduğu hissini uyandırabilmesi ve yardım yapmayı düşünen duyarlı insanların da güvenle yardımlarını aktarabilecekleri bir zemini oluşturmak istediğini ifade eden 3 çocuk babası Abdullah Taşdemir, çocuklarının iş güç sahibi olduğunu, aldığı emekli maaşının kendisine yettiğini belirterek, maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine gücü oranında destek vermeye devam edeceğini, hiçbir karşılık beklemeden 3 yıldır yaptığı hayır işinden mutlu olduğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 11:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.107.xxx Tarih : 10.11.2008 15:42:35

Abdullah bey sağ olun var olun TÜRKİYEDE kıriz ve fakirlik yok diyenlerin gözüne gözüne,,,allah sizin gibi insanlarda allah razı olsun her yardım kurumu altında neler çıkıyor ama HALK adamı her zaman güvenilir kişilerdir,mahalle sokak kömür dağıtılıyorr ama ihtiyaç sahiplerine seçim yatırımı adı altında insanların duygularıyla oynayan insanları ALLAH kahretsin işlkeriniz rast gelsin yolunuz açık olsun beyefendiii