2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Yasak aşk yaşadım ama öldürmedim'

Samsun'da karısıyla yatakta yakaladığını iddia ettiği arkadaşını baltayla öldürdükten sonra 10 parçaya bölüp 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahıs ile karısının yargılanmasına devam edildi.

Genç kadın, ölen şahısla yasak aşk yaşadığını ancak öldürme olayına karışmadığını ileri sürdü.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, karısıyla birlikte yakaladığını iddia ettiği arkadaşını evinde baltayla 10 parçaya bölerek 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı iddiasıyla tutuklanan Engin P. (37) ile cinayet delillerini sakladığı için hakkında dava açılan 2 çocuk annesi Reyha P.'nin (30) yargılanmasına devam edildi. Öldürülen evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Y.'nin ırmağa atılan cesedinin 4 parçasına ulaşıldığı, ancak 6 parçasının kayıp olduğu öğrenildi. Müdahil avukatı Ata Giritli, olay
yerinde elde edilen kan örneklerinden bazılarının Reyha P.'ye ait olduğunu ileri sürerek, kadının da cinayete yardım ettiğini iddia etti. Avukat Giritli, "Öldürülen Sebahattin Y. ile Reyha P. arasında bir ilişki gözüküyor. Reyha P. eşi ile birlikte planlayarak cinayeti işlediler. Reyha P. hakkında cinayete iştirakten dava açılmalı" dedi.


Eşiyle birlikte tutuklu olarak yargılanan Reyha P. ise, ölen kişi ile büyük aşk yaşadığını itiraf ederken, öldürme olayına karışmadığını söyledi. 2 çocuk annesi Reyha P., olay sonrası çocuklarının da mağdur olduğunu ifade ederek, "Olay gecesi cinayetle hiçbir ilgim yok. Yasak aşk yaşadım. Benim suçum, kocam cinayeti işleyince olayı anlatmamak oldu. Çocuklarımın da bu olay sonrası canı yandı. Adalete güveniyorum ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Reyha P.'nin tahliye talebini reddederken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
16 Mart 2008 tarihinde meydana gelen olayda, Denizli'de inşaatlarda çalışan ve Samsun'a izine gelen Engin P., eşi Reyha P. ve Sebahattin Y. ile birlikte içki içmişti. Gece uyandığında eşini Sebahattin Y.'nin yatağında gören Engin P., baltayla öldürdüğü Sebahattin Y.'nin cesedini evinin tuvaletinde parçalara ayırarak 5 ayrı poşette koymuş, arkadaşının ceset parçalarını ve olayda kullandığı baltayı Mert Irmağı'na atmıştı. Evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Y.'nin kaybolması üzerine yapılan araştırma sonucu
suçlarını itiraf eden Engin P. ve eşi Reyha P. tutuklanmıştı. Engin P. hakkında 'canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan, eşi Reyha P. hakkında da 'suç delilini gizlemek' suçundan dava açılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 15:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?