4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

'Yaşam Merkezi'nin ilk adımları atıldı

'YAŞAM MERKEZİ'NİN İLK ADIMLARI ATILDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi "Yaşam Merkezi Kaba İnşaatı Yapım İşi İhalesi" kaba inşaatı imza töreni OMTEL Deniz Otel'de gerçekleştirildi.

Törende OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Vakıf Başkanı Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu, Dekanlar ve Dekan Yardımcıları, Yüksekokul Müdürleri, OMÜ Vakfı Üyeleri hazır bulundu.

Vakıf Başkanı Dervişoğlu, "Vakfımızın üniversitemiz için Kurupelit yerleşkesinde inşa etmeyi planladığı 'OMÜ Kurupelit Kampusu Öğrenci Yaşam Merkezi' olarak adlandırdığımız büyük projenin kaba inşaat ihalesi yapılmıştır. Nisan 2007 tarihinde vakfımızca dört bin metrekare kafeterya olarak planlanan proje, bizzat rektörümüz tarafından üç misli daha büyütülerek Öğrenci Yaşam Merkezi haline dönüştürülmüştür. Vakıf yönetim kurulu üyeleri desteği ve teknik desteğini aldığımız Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı ile yapılan çalışma sonucunda 12 bin metrekareli öğrenci, personel ve akademisyenlerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği dev bir kompleks inşaatı kararlaştırılmıştır. Bu inşaat Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ve akademik personelin yoğun olduğu Mühendislik Fakültesi'nin ön tarafındaki boş alana yapılacak. İçerisinde Sağlık Kültür ve Spor Dairesi'nin kullanacağı yaklaşık bin 500 öğrenciye hizmet verecek yemekhane ve bin 500 kişilik akademik ve idari personelin aynı anda yemek yiyebileceği yemekhaneler olacaktır" dedi.

Dervişoğlu, projenin bir an önce bitirilerek üniversitede hizmete sunulmasını dileyerek, emeği geçen eski ve yeni vakıf yönetim kuruluna ve üyelerine teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, projenin özellikle vakıf yönetiminin ve üniversite yöneticilerinin uzun zamandan beri düşlediği bir proje olduğunu belirterek, "Metrekare ve imkanlar olarak projeyi fazlasıyla aştık ama yapmışken en iyisini yapalım, ikinci kere böyle bir yere de uzun süre ihtiyaç duyulmasın istedik. Hayal ettiğimizi gerçekleştirebilirsek, Yaşam Merkezi'nde öğrencilerin kimilerini internette, kimilerini kefelerde sohbet ederken ya da mağazalardan alışverişin yaparken görmek çok güzel olacak. Yaşam merkezinin akşam vakitlerinde ortalama üç bine yakın kişinin girip çıkacağı canlı bir öğrenci merkezi olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, vakıf yöneticilerine ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı'nda emeği geçen herkese teşekkür etti.

OMÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı İnşaat Mühendisi Erdal Topcu da slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda şöyle konuştu: "Söz konusu Yaşam Merkezi inşaatının taban alanı 4 bin 735 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 354 metrekaredir. Yapının bodrum, zemin bir ve iki kat olmak üzere toplam dört katlı yapılması planlanmıştır. Binada yemekhane birimleri, mutfak, hazırlık birimleri, soğuk odalar ve depolar, öğrenci, personel yemekhaneleri, servis ve ofis bölümleri bulunmaktadır. Sosyal birimler; iki adet sinema salonu, toplam bin 700 kişilik bowling salonu, öğrenci kulüp odaları ve fuaye alanı olarak planlanmıştır. Ayrıca bina idari birimler, restoran ve kafeler, mağaza-çarşı holü olarak tanzim edilecektir."

Sunumun ardından OMÜ Vakfı adına Vakıf Başkanı Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu ve yüklenici firma adına da Levent Yavuz arasında "Yaşam Merkezi Kaba İnşaatı Yapım İşi İhalesi" imzalandı.

'YAŞAM MERKEZİ'NİN İLK ADIMLARI ATILDI
'YAŞAM MERKEZİ'NİN İLK ADIMLARI ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 12:05:03
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 18:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?