2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yaşar Doğu anıldı

Samsun'un Kavak İlçesi'nde 1913'te doğan Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu, ölümünün 48. yıldönümünde anıldı.


Yaşar Doğu'yu Anma Programı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kavak Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Kavak Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve güreş turnuvasına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker, Kavak Kaymakamı Kenan Eskin, Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Yaşar Doğu'nun oğlu ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gazanfer Doğu, ilçe kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Vali Güzeloğlu, "Yaşar Doğu ülkesi ve milletine hizmeti öncelikli görev saymıştır. Yaşar Doğu gibi kişilikli ve ahlaklı şampiyonlar çıkmalı. Bunun çabasını veriyoruz. Yaşar Doğu ile ilgili projelerin destekçisi olacağız. Herkes, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu olabilir; ama bunların yanı sıra bir de gönüllerin şampiyonu olmak zor. Yaşar Doğu, gönüllerin şampiyonudur. Gerçek şampiyonluk milletin gönlünde yer edinebilmektir. Kavak Yaşardoğu Güreş Eğitim Merkezi'nde Türk güreşçilerin geleceğe dönük çalışmasında nice Yaşar Doğu gibi karakter sahibi şampiyonların yetiştirilmesinde şüphesiz ki çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.


Ardından konuşan Yaşar Doğu'nun oğlu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Yaşar Doğu'yu 48. kez andıklarını uzun yıllar anılmaya devam edileceğini, babasının ortaya koyduğu değerleriyle Türk insanın gönlünde taht kurduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi ile Bulgaristan 2008 yıldızlar şampiyonu ASK Sliven takımları arasında ikili güreş müsabakaları yapıldı. Müsabakaların ardından kazanan sporculara Vali Güzeloğlu madalya taktı.
1913 yılında Kavak ilçesine bağlı Karlı köyünde dünyaya elen Yaşar Doğu, 8 Ocak 1961'de Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?