4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Yaşar Doğu'ya yer aranıyor

YAŞAR DOĞU'YA YER ARANIYOR

Samsun'un merkezinde bulunan ve yıllardır Samsun'a hizmet veren bin 500 kişi kapasiteli Yaşar Doğu Spor salonu için yer aranıyor.

Samsun'un uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bayındırlık Bakanlığı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın girişimleri sonucu 8 bin 500 kişilik bir spor salonu yapılacak. Yeni spor salonunun yapılmasından sonra yerinden kaldırılacak olan Yaşar Doğu Spor Salonu, belirlenecek bir yerde yeniden inşa edilecek.

Merkezde ve Atakum'da arsa problemi yaşadıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, "2010 yılında başlayacak çok büyük projelerden bir tanesi de 7 bin 500 kişilik normal, bin kişilikte açılır- kapanır tribün ile 8 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu. Bu salon ile birlikte bin 50 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu'nun yıkımı karşılığında Atakum tarafından bin kişilik bir salon yapmak istiyoruz. Merkezde arsa problemi var, Atakum'da da arsa bulamıyoruz. Şimdilik yer arıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün yatırımları hakkında da bilgi veren Ömer Altunsoy, "2010 yılı yatırım programında Salıpazarı'nda suni çim saha yapılması çalışması var. Bu çalışma 460 bin lira değerinde, bununla alakalı Spor Toto'dan gelecek ödeneği bekliyoruz. 3 tane onarım projemiz var. Bunlardan bir tanesi 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nun yenilenmesi, Kavak'ta futbol sahaları ve soyunma odaları, Kavak Güreş Eğitim Merkezi'nin 4 yıldızlı bir otel haline getirilmesi için keşfimizi yaptık, ödeneğimizin bir kısmı geldi, ihaleye çıkma hazırlığımız var" diye konuştu.

YAŞAR DOĞU'YA YER ARANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 10:48:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 10:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?