6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yaşar Doğu'yu anma etkinlikleri

Türk güreşinin efsane ismi Yaşar Doğu, ölümünün 47. yılında düzenlenecek bir dizi etkinlikle anılacak.

'Türk güreşinin doğan güneşi' olarak anılan Avrupa ve Dünya olimpiyat şampiyonu Yaşar Doğu'nun ölümünün 47. yıldönümü nedeniyle memleketi Kavak ilçesinde anma programı düzenlenecek.

Kavak Kaymakamlığı, Kavak Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenecek etkinliklerde, AK Parti Sivas Milletvekili Avrupa ve Dünya Olimpiyat Şampiyonu Hamza Yerlikaya, Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, FILA Üyesi Ahmet Ayık, eski Güreş Milli Takım Antrenörü Avni Tarhan ve OMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Türkmen, 'Yaşar Doğu' konulu panel verecek. Ayrıca, Samsun, Amasya ve Ordu Güreş Eğitim Merkezleri güreşçileri, Yaşar Doğu anasına gösteri müsabakaları yapacak.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, Yaşar Doğu'nun 48 yıl yaşadığını, ölümünden de 47 yıl geçmesine rağmen halen unutulmayan bir değer olduğunu belirterek, "Yaşar Doğu, sadece sporcu ve güreşçi değil, insani ve kişilik olarak da mükemmel bir insandı. Türk milletinin bütün özelliklerini üzerinde taşıyan bir sporcuydu" dedi.

Bu yıl Yaşar Doğu'yu 30 Ocak'ta Kavak ilçesinde yapılacak törenlerle anacaklarını belirten Kesici, tüm Samsunluları anma programına davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 18:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?