2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yaşlı hastanın yürüme sevinci

YAŞLI HASTANIN YENİDEN YÜRÜMESİ SAĞLANDI

Medical Park Samsun Hastanesi'nde 82 yaşındaki hasta ameliyat edilerek yeniden sağlıklı bir şekilde yürümesi sağlandı.

İki dizinde ileri düzeyde kireçlenme, sol bacakta damar tıkanıklığı yüzünden yürüyememe, şikayetleri ile Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'ne baş vuran Amasya'dan gelen 82 yaşındaki Kazım Karacan, daha önce başvurduğu diğer sağlık kuruluşlarında yaşının ilerlemiş olması nedeniyle ameliyat edilmedi.

Düşme sonucu kalça kemiği de kırık olan Kazım Karacan'ın, kalça kırığı ve damar tıkanıklığı operasyonu başarıyla yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzman doktorları Opr. Dr. Hakan Özcan ve Opr. Dr. Serdar Azat Ataman, daha sonra tedavi sürecinde hastanın dizlerindeki ileri düzeydeki kireçlenme nedeniyle ikinci bir ameliyatla diz protezi taktı ve hastanın yürümesi sağlandı.

Opr. Dr. Hakan Özcan, yaşı nedeniyle ameliyat edilmeyen Karaca'nın desteksiz ayakta durabildiğini ve yürüyebildiğini kaydettiler. Opr. Dr. Serdar Azat Ataman, özellikle ileri yaşlarda damar tıkanıklığı ameliyatlarının çok riskli olduğunu belirtti. Kazım Karacan ise ayağa kalkamazken yürür konuma geldiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 17:12:01
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 18:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?