4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Yaşlılara evinde bakım

YAŞLILARA EVİNDE BAKIM

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce 277 kadın ve 103 erkek olmak üzere toplam 380 yaşlı evinde bakım hizmet programına alındı ve şartları uyanlara hizmet verildi.

Yaşadığı Yerde Yaşlıya Bakım Hizmetleri Merkezi Projesi kapsamında ev ortamında yaşlının desteklenmesi ve toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesi amacıyla 9 Nisan 2007'de birim oluşturuldu. Merkez, yaşlıların günlük yaşamını kolaylaştırırken onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve gördükleri ilgi, sevgi ve şefkatle onurlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamayı amaçlıyor. Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet eden, eşiyle veya yalnız yaşayan, 60 yaş üzerinde, asgari ücretin altında gelire sahip olan her birey şahsen veya birinci dereceden akrabalarının aracılığıyla başvurusu sonucu yapılan incelemede şartları uyanlara bakım hizmeti sunuluyor.

Yaşadığı Yerde Yaşlıya Bakım Hizmetleri Merkezi bünyesinde 1 doktor, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolojik danışma ve rehberlik uzmanı, 2 hemşire, 4 temizlik personeli ve 1 araç şoförü çalışıyor. Merkeze bugüne kadar 277 kadın ve 103 erkek olmak üzere toplam 380 yaşlı, hizmet almak için başvurdu ve değerlendirme programına alındı. Ücretsiz olarak verilen hizmetlerde psikolojik destek, genel sağlık, psikolojik danışmanlık, temizlik hizmetleri birim tarafından yaşlılara yönelik sağlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 17:23:00
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 21:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?