2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yatırımcılar teşvikle Samsun'da kalacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, yeni teşvik sisteminin Samsun adına sevindirici tarafının ise artık ildeki yatırımcının, yatırım yapmak için teşvik olan başka bir bölgeye gitmeyeceğinin önemine değindi.


TSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Kredi Garanti Fonu Samsun Şube Müdürü Hasan Sarıahmet, çalışmalarıyla ilgili işadamlarına bir sunum yaptı.


Daha sonra konuşan Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, bölgesel ve sektörel teşvik söyleminin kabul görmesi Samsun, Karadeniz Bölgesi ve ülke açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Teşvik sistemiyle birlikte Samsun'un 3. bölgede değerlendirilmesinin il ve yatırımcılar için önemli bir fırsat olacağının altını çizen Akyüz, "Yeni teşvik sisteminin Samsun adına sevindirici bir tarafı da artık ilimizdeki yatırımcının yatırım yapmak için teşvik olan başka bir bölgeye gitmeyecek olmasıdır.

Sağlayacağı faydanın yanında eksiklikleri de olan teşvik sisteminin henüz taslak halinde olduğu, nihai halini almadığı, bu anlamda asıl değerlendirmenin yasanın son halini aldıktan sonra yapılmasının daha faydalı olacağı görüşündeyim. Ancak hali hazırda özellikle bölgesel ve sektörel bazda sağlanacak teşvik desteklerinin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, yasanın bundan önceki Teşvik Yasası'nda olduğu gibi, mevcut yatırımcıları cezalandıracak unsurları içermemesi için de azami özenin gösterilmesi noktasında da girişimlerimiz başlamıştır" dedi.

"GIDA OSB ARSA TAHSİS BAŞVURULARI BAŞLADI"
Gıda sektöründe faaliyet gösterecek işletmeler adına önemli bir projenin son aşamasına geldiğini ifade eden Akyüz, Samsun-Ordu Karadeniz Sahil Yolu üzerinde, Tekkeköy ilçemizde kurulu bulunan ve odalarında ortak olduğu Gıda OSB ile ilgili arsa tahsis başvurularının başladığını hatırlattı. Gıda imalat sektöründe yatırım yapmayı düşünen yatırımcıları arsa tahsisi için 1 Ağustos 2009 tarihine kadar Gıda OSB'ye başvurmaya davet eden Haluk Akyüz, şunları söyledi: "Gıda OSB'ye yatırım yapan müteşebbisler kurumlar/gelir vergisi indirimi, SSK primi işveren hissesinin hazine tarafından karşılanması, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, KDV istisnası, gümrük vergi muafiyetinden desteklerinden faydalanacak. Küreselleşmenin ivme kazandığı günümüzde; ekonomik trendlerin takip edilmesinin, iş dünyasında işletmelerin varlığını sürdürmeleri için zorunluluk olduğunun bilincinde; önümüzdeki dönemlerde de gerçekleştireceğimiz toplantılarımızın daha fazla katılımla gerçekleştirileceği inancındayım."

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?