4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Yeni araç filosu tanıtıldı

İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇ FİLOSUNU TANITTI

Samsun İlkadım İlçe Belediyesi tarafından alınan hizmet araçları Samsunlulara tanıtıldı.

İlkadım ilçesinde hizmet alımı olarak yapılan temizlik hizmetlerinde özelleştirmeyi kaldıran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 5 yılda 25 milyon lira tasarruf sağlayacağını söyleyerek temizlik ve hizmet işlerinde kullanmak üzere 40 tane hizmet aracı aldı. Alınan araçları halka tanıtan Başkan Necattin Demirtaş, İlkadım Belediyesi Derebahçe Şantiyesi'nde kurban kesilmesinden sonra araç konvoyu ile Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yeni alınan araçların halka tanıtılması programına MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, partililer, belediye çalışanları ve İlkadımlılar katılırken, Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Parasız hizmet yapmak mümkün değil, biz de sizlerden vergi olarak aldığımız payları hizmete dönüştürmek zorundayız, belediyelerin görevi bu. Eğer belediye iyi bir iş yapıyor, iyi hizmet üretiyorsa alkışlayın, yanlış yerde yanlış zamanlarda para harcanıyorsa bunun da hesabını sorun. Siyasetin artık bu çizgide yürümesi gerekiyor" dedi.

Araçların maliyetini açıklayan Başkan Demirtaş, "KDV dahil 10 milyon lira civarında yıllık ödeme yapıyoruz temizliğe. Ben bir işletme fakültesi mezunuyum, kendi kendime 'bu işin içinden nasıl çıkarız' dedim. Şuanda 40 tane aracımız var, hepsi de 2010 model. Bunun yarısı temizlik, yarısı da hizmet aracı. Bu araçlara biz 1.8 milyon lira ödedik. Ben fikir itibariyle özelleştirmeden yanayım. Ancak özelleştirme demek birilerine para kumpas etmek demek değil. Türkiye'de 10 tane firma var, kendi aralarında anlaşmış ve paylaşmışlar. Ben şimdi 5 yıllığına yapacağım bu işi sizde göreceksiniz. Ben bu araçları Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in sayesinde aldım. Bu araçları bizim İller Bankası'nın kredisi ile almamız mümkün değil" diye konuştu.

Belediye işçileri arasında çalışmayan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayacağını ifade eden Demirtaş, "Çalışanların siyasi kimliği beni ilgilendirmiyor, beni iş ilgilendiriyor. Çalışan adamın başımın üstünde yeri var, çalışmayan adam ülkücü de olsa gözünün yaşına bakmam, çalışacak. Buraya gelip yan yatmak yok, herkes işini yapacak. Herkes rızkını helal ettirmek zorunda" şeklinde konuştu.

Halkoyunları gösterilerinin ardından, yeni alınan araçların kurdelesi kesilirken, Başkan Demirtaş eşi ile birlikte bir temizlik aracına binerek deneme sürüşü yaptı.

İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇ FİLOSUNU TANITTI
İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇ FİLOSUNU TANITTI
İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇ FİLOSUNU TANITTI
İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇ FİLOSUNU TANITTI
İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇ FİLOSUNU TANITTI
İLKADIM BELEDİYESİ YENİ ARAÇ FİLOSUNU TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 15:38:05
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 16:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?