6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeni baro binası tadilatı bitiyor

Samsun Barosu yeni hizmet binası tadilatının 25 Ekim'e kadar tamamlanarak hizmete açılacağı bildirildi.


Samsun Baro Başkanlığı tarafından 19 Mart 2008 tarihinde imzalanan protokolle Samsun Valiliği'nden 10 yıllığına kiralanan eski Vali Konağı'ndaki tadilat çalışmalarının bitmek üzere olduğu belirtildi.

Yeni hizmet binasının inşaatını yapan firmanın 25 Ekim tarihinde çalışmaları bitireceğini kendisine bildirildiğini belirten Samsun Baro Başkanı Av. Ahmet Gürel, binanın çevre düzeni ve içinin teftişi hariç, yaklaşık 450 bin YTL'ye mal olduğunu söyledi. Yen hizmet binasının sadece barolarının değil, Samsun'un da prestiji olacağına dikkat çeken Gürel, "Türkiye genelinde barolar içinde merkezi yerde ve bu kadar güzel konumda bir yer yok. Samsun Barosu adına başta Valimiz olmaz üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, İl Genel Meclisimize teşekkür ediyoruz. Samsun'a güzel bir eser kazandırdık. Bina ortaya çıktıkça güzelliği daha da iyi bir şekilde görünüyor. Eski eser kurtarılmış oldu. Güzel bir eser oldu. Biz bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.


“KONGREDE ADAY DEĞİLİM, ADAYIMIZ NECAT ANIL”
Yeni hizmet binasını 25 Ekim'de açmayı planladıklarını hatırlatan Gürel, aynı zamanda 25 Ekim günü 2 yılda bir yapılan Samsun Baro Başkanlığı Olağan Genel Kongresi'ni de gerçekleştireceklerini kaydetti.


25 Ekim'de yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklayan Baro Başkanı Av. Ahmet Gürel, şunları söyledi: "İki dönemdir bu onurlu görevi icra ediyorum. Ben, 2. dönem başkan seçildiğimin ertesi günü, 'başkanlık görevini 2 dönem yapacağımı, daha sonraki dönem aday olmayacağımı' açıklamıştım. Verdiğim sözü yerine getiriyorum.

Diğer yandan bu onurlu görevi Samsun Barosu'nda yapabilecek kapasitede ve yetenekte birçok meslektaşım var. Onların da bu görevi ve onuru yaşamaları gerekir diye düşünüyorum. Şimdiki başkan adayımız ise 4 yıldır beraber çalıştığım Av. Necat Anıl'dır ve şimdiden kendisine başarılar diliyorum."

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?