2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yeni hizmet binası müjdesi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürlüğü'nün ihtiyacına cevap verebilecek bir hizmet binasına kavuşmasının kısa sürede gerçekleştirecekleri hedefler arasında yer aldığını söyledi.


Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Demirok, Vali Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Demirok, Polis Teşkilatı'na verdiği desteklerden ötürü Güzeloğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.

Samsun polisinin suç ve suçluyla mücadelede, suçun önlenmesinde ve özellikle önleyici kolluk hizmetlerinde büyük başarılar elde ettiğini vurgulayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Samsun polisi, meydana gelen polisiye ve adli olaylarda da zanlıların yakalanması ve Türk yargısına en kısa süre içinde teslim edilmesinde altı çizilmesi gereken bir başarının sahibi olmaktadır.

Bu anlamda daha etkin, daha başarılı ve daha güçlü olmalarını sağlamak adına hem katkılarımız hem de desteklerimiz sürecektir. Bunun ilk aşamasını sonuçlandırdığımız Türkiye'de birçok ilde uygulanan elektronik ve mobil kamera gözetleme sistemi dediğimiz kısaca MOBESE olarak anılan sistemdir. Bu anlamda bu yılın ikinci yarısında Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde MOBESE hizmetiyle birlikte güvenlik açısından önemli bir hizmeti devreye sokuyoruz.

Bunun yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğümüzün yeni dönemde artık büyüklüğüne ve kendi hizmet gerekliliğine yakışır bir hizmet binasına kavuşması ve teknolojik alt yapıda bugün çok önemli Bölge Araştırma Laboratuvarı ile İnceleme Merkezi'nin daha büyük bir ölçeğe taşınması, Samsun olarak kısa zamanda gerçekleştireceğimiz hedeflerdir" dedi.
 

Polis Teşkilatı'nın bugüne kadar çok büyük mesafeler aldığını ifade eden Mustafa İlhan, "Özellikle modern çağın gereklerine uygun bir teşkilat yapılanması sürecini takip etmiştir. Bilgi çağının, teknoloji çağının bütün imkanlarını kullanmak suretiyle hizmetini büyütmeye çalışmıştır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 12:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?