6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeni ilçe başkanın içine sinmedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım ve Gazi beldelerinin birleşerek İlkadım İlçe Belediyesi olmasının içine sinmediğini belirterek, "Atakum ilçesi de en az 2 belediye olmalıydı" dedi.


İlkadım İlçe Belediyesi diye hem İlkadım'ın hem Gazi'nin birleşerek tek belediye haline gelmesinin çok iri bir belediyeyi ortaya çıkardığını dile getiren Yılmaz, Samsun için içine sinmeyen böyle bir boyut olduğunu ve şehrin ana gövdesinin tek bir belediyeden oluştuğunu belirtti.


İlkadım ve Gazi İlçe Belediyesi olarak kalmasından yana olduğuna değinen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu tarafta iki tane olabilirdi. Onu da o aşamada dile getirdik, ama tabi devletin amacı belediyelerin sayılarını azaltmak. Nüfusu çok fazla olan İlkadım, yaklaşık 300 bin nüfuslu bir ilçe belediyesi haline geldi. Samsun'un 530 bin nüfuslu bir Büyükşehir'in altında 300 bin nüfuslu İlkadım İlçe Belediyesi çok iri bir belediye konumuna geldi. Tabii ancak ilçe belediyesi olmanın da faydası olacak. Belediye hadisesinde de faydası var. Ancak Atakum, Atakent, Kurupelit, Altınkum, Çatalçam ve Taflan hepsi birleşti. Atakum İlçe Belediyesi oldu. Çok iri bir belediye oldu. Tamam derlensin, toparlansın ama burada en az iki tane belediye olmalıydı. O biraz bize uygun olmadı" diye konuştu.


Şehri güneye doğru geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, otobüs terminali, balık hali, sebze ve meyve hali ile borsa sitesini güneye taşıdıklarını ve şehrin nefes almasını sağladıklarını, borsa sitesi ve kamyon garajını eski yerinden taşımak için çok uykusuz gecelerinin olduğunu, ancak onlara yeni yerler yaptıklarını ve şehre yeni yeşil alanlar kazandırdıklarını ifade etti.

350 EVE HİZMET
5 yıl içinde bütün kütleleri Yeşilkent beldesindeki yeni yerlerine taşıdıklarını altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "Şehrin içine bir kara bulut gibi yükselen kütleleri buralara taşımakla uğraştık. Gıda toptancılarını, sebze ve meyve halini, balık halini, otogarı, nakliyeciler ve ambarları buralara taşımakla uğraştık. Onları şehrin önünden kaldırmak kolay olmadı. Son derece modern bir tesis oldu. İçleri her şeyi ile birlikte son derece modern tesisler oldu. Buralar böylesine gerçekleştikten sonra şehrin önündeki o alanı yıktık. 38 dönümlük bir alan orası. Adnan Kahveci Parkı ile Çifte Hamam Cadde arasındaki olan 38 dönümlük o alana muazzam bir rekreasyon alanı yapıyoruz. Akşamları gençlerin, çocukların çeşitli şekilde geldiği nefes aldığı bir yer yapıyoruz. Ihlamur Parkı'ndan bahsediyorum. Buraları şehrin cenneti haline dönüştüreceğiz. Samsun'da 350 eve hizmet götürüyoruz. Kimine yemek yapmak için gidiyoruz kimi yaşlının evine giderek, sırtı yara olanlarının sırtına pansuman yapıyoruz. Bazı yaşlıların evini temizlemeye gidiyor, evini de silip temizliyoruz. Kiminin yemeğini yapıyoruz, çamaşırlarını evinde yıkıyoruz. Kiminin de bütün bu saydıklarımı hepsini yaparak, bu hizmetleri veriyoruz. Bu hizmetleri vermek için 30 personelimiz görev yapmaktadır. 3 araç ile bu evlere haftada bir gün uğrayıp ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 11:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?