5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Yeni imar alanları açılıyor

İlkadım Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen İlkadım Eğitim Kampüsü'nün inşa edileceği arazi çevresinde bulunan 179 bin hektarlık alan üzerinde sondaj çalışmaları başladı. 

Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun mahallelerinde oluşturulacak Eğitim Kampüsü'nün inşa edileceği arazi çevresinde bulunan ve 3. derece SİT alanı olan 179 bin alan üzerinde İlkadım Belediyesi tarafından sondaj çalışmaları başlatıldı. 

İlkadım Belediyesi, Müze Müdürlüğü denetiminde yaptığı sondaj çalışmalarıyla yıllardır atıl durumda bekleyen bu bölgeyi imara açacak. İmar çalışmalarıyla Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun mahallelerinin bulunduğu bu bölgelerde inşaat sektörü canlanacak. Bölgeye yapılacak yatırımlar ve İlkadım Eğitim Kampusü'nün yapılması şehre büyük bir hareketlilik getirecek. 4 metrekarelik 50 metre derinliğinde toplam 267 adet ayrı adada yapılacak sondaj çalışmaları 2 arkeologla birlikte 30 kişilik ekip tarafından gerçekleştiriliyor. 15 Eylül' de tamamlanacak sondaj çalışmalarıyla bölge SİT alanından çıkarılarak imara açılacak. Bölgenin imara açılmasıyla yıllardır atıl bir durumda bekleyen Samsun'un güzide yerlerinden olan araziler yatırımlar amacıyla sektörlere açılacak.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 06:09:39
Güncelleme :4 Ağustos 2006 Cuma 06:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?