19
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Yeni poliklinik departmanları açıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak 5 katlı ve 17 bin metrekare kapalı alanı bulunan Çocuk Hastanesi’nin poliklinik departmanları hizmete açıldı.

Hastanenin yataklı bölümünün yaz mevsiminde açılacağı öğrenildi.

Açılışı Vali Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk tarafından yapılan hastanede verilen hizmetlerle çocuklara sağlık kuruluşlarının sevdirileceği belirtildi.

OMÜ Rektörü Bernay, yaklaşık 900 yataklı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yeni açılan Çocuk Hastanesi’yle birlikte yatak sayısının bin 150’ye çıkacağını belirterek, "Üniversitemiz, Hacettepe’den sonra Çocuk Hastanesi olan 2. üniversite olmuştur. Çocuk Hastanesi bünyesinde, her yan dalda yetişmiş uzman barındıran bir hastanemiz olacaktır. İstikbalimiz olarak her şeyimizi bırakmaya hazırlandığımız çocuklarımıza değer veriyoruz. Her zaman, genç nüfusumuzla övünüp, ’Türkiye’nin yüzde 60-70 nüfusu 18 yaş altında’ diyoruz ama bu nüfus için hizmet üretmiyoruz. Bugün biz bunun hamlesini attık. Çocuk Hastanemizde bütün birimler hizmet verecek. Hastanenin yataklı bölümü daha sonra hizmete açılacak" dedi. Bernay, hastanede, çocukların hastanelerin soğuk havasından korkmalarını engelleyecek sıcak bir hizmet verileceğine de değindi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da iyi gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Yılmaz, "Şehrimizde iyi şeylerin olması, yapılmasından duyduğum mutlulukla buraya geldim. Bir ay önce OMÜ Şehir Polikliniği’ni açtık, bugün Çocuk Hastanesi. Bunlar, şehrimizdeki ekonomi, sosyal ve kültür hayatında çok önemli yeri olan üniversitemizin atılımlarıdır. Bu gelişmeler arttıkça kazanan insanımız olacaktır. Bu girişimi kutluyorum" diye konuştu.

Vali Mustafa Demir de, teşvik getirilemediği için herkesin hayıflandığı bir ortamda teşviki beklemeden çalışanları tebrik etmek gerektiğine işaret etti. OMܒnün Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi ve konumu itibariyle de en güzeli ve en hızlı gelişeni olduğunu ifade eden Vali Demir, şöyle devam etti:

"Tabii ki bu gelişme ve başarıda başta Rektör olmak üzere bütün çalışanların büyük emeği var ve Samsunlular’ın da büyük katkısı var. Samsun sağlık ve eğitim yönüyle Karadeniz ve Orta Anadolu’ya hitabeden konumuyla merkez durumunda. Bu ekonomi ve sanayide de böyle olmak zorunda. Zaten durum bunu gerektiriyor. Hava, deniz, demir, karayolu ulaşımı ve bölünmüş yolların kavşak noktasındayız. Bu şehir gelişecek ve diğer gelişmiş şehirleri arasına girecek. Samsun, Türkiye’nin ihracat ve ithalat kapısı olacak. OMÜ hem eğitim hem sağlık yönüyle örnektir. Kıt imkanlara rağmen şehir merkezinde günde bin kişiye tedavi hizmeti verecek poliklinikler ve Çocuk Hastanesi’ni açtı. OMܒnün etkin çalışmalarıyla Samsun eğitim ve tedavi merkezi olmuştur. Yine OMÜ e-devlet, e-ekonomi gibi elektronik çağın gelişmesinde de katkı sağlayacaktır. Beyinler burada. OMÜ bize yol gösterecek projeler de üretmelidir. Devlet, yatırımcı ve üniversitelerin işbirliğiyle ülkemizi tez zamanda kalkındırmalıyız. Çocuk Hastanemiz hayırlı olsun."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 17:27:22
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 17:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?