6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeni Samsun'un maketi hazır

TOKİ ve Canik Belediyesi işbirliği ile Canik'te yapılacak olan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin maketi yapıldı.


Metin hamurcu, Engin Topaloğlu ve Ali Kemal Bozkurt tarafından 1.5 ayda yapılan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi maketini inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz Bölgesi'nde ilk modern kentin Canik'te yeşereceğini söyledi. Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin maketini inceleyip yetkililerden bilgi alan Başkan Osman Genç, modern şehircilik alanında ilk kez Canik'te böyle bir projenin hayata geçmesinin kendilerini için gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Başkan Osman Genç, "Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projemizin maketini yaptırdık.

1/500 ölçekte yapılan projenin aslı ise, en kısa zaman içerisinde TOKİ tarafından yapılacak. Burada herkesin gıpta ile bakacağı yeni bir kent meydana gelecek. 383 Dönüm alan üzerinde yüzde 80'i sosyal amaçlı ve yüzde 40'ı ise binaların olacağı projemizin bünyesinde kreşinden ilköğretim okuluna, karakolundan yürüyüş yollarına, otoparkından alış veriş merkezlerine insanların hayatının kolaylaştırılması adına her şey düşünülmüş. İnsanlar, Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni maketini görerek, burada yapılacak olan kentsel dönüşümle ilgili daha iyi fikir sahibi olabilirler. Projenin geri kalan kısmı ise önümüzdeki yol başlanıp, 2688 konut Samsunluların hizmetine sunulmuş olacak. 2688 konutun yapılacağı Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk ayağında 960 konut mülk sahiplerine yapılacak. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi ile ilk modern şehir Canik'te yeşerecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Her alanda yapılan çalışmalarla Canik'in, Samsun'un yeni merkezi olacağını dile getiren Başkan Osman Genç, "Samsun'da yeni yaşam merkezi Canik olacak. İlçemiz bir marka haline geldi. İlçemizin marka oluşunu ise yaşanan hızlı değişim ve gelişim sağladı. Canik tarihteki hak ettiği yeri, bünyesine kattığı sağlık, kültür, eğitim ve konutlaşma yatırımları almaya başlamıştır. Canik, 5 yıl içerisinde bünyesine kattığı yatırımların meyvelerini 3-4 yıl içerisinde almaya başlayacak" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?