6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeniçelik köyü birinci oldu

Samsun’un Vezirköprü İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından '14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasında Yeniçelik köyü birinci oldu.

Atatürk İş Merkezi Belediye Toplantı Salonu’nda düzenlenen yarışmaya İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper ve yarışmacıların yakınları katıldı. Toplam 40 kadın çiftçi, ikişer kişilik 20 grup halinde yarıştı.

Yarışmada, kadın çiftçilere bitkisel ve hayvansal üretim, hayvan hastalıkları ve gıda teknolojisi gibi tarım ve hayvancılıkla ilgili genel soruların yanı sıra çocuk bakımı ve beslenmesi konusunda toplam 15 soru yöneltildi.

Yarışmada heyecanlı oldukları gözlenen yarışmacılar, doğru yanıtı verebilmek için ter döktü. İlk etap sonunda Saraycık, Elaldı, Yukarınarlı, Yeniçelik, Sarılalan köyleri ve Göl beldesi yarışmacıları finale kaldı. Öğleden sonra yapılan ilçe finalinde 15 sorunun 12’sine doğru cevap veren Yeniçelik köyü bayan yarışmacıları Rukiye Teker ve Döndü Teker birinci oldu. Yukarınarlı ve Saraycık köyleri 110 puanla eşit bitirdi. 15 yedek soruda da eşitlik bozulmadı. Çekilen kura sonunda Yukarınarlı köyü ikinci, Saraycık köyü ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur ve Ziraat Odası başkanı Hüseyin Alper tarafından hediyeleri verildi. Dursun Okur, kırsal alanda kadın çiftçilere yönelik yapılan eğitim ve yayım çalışmalarının sonucunu görmek, kadınlar arasında girişimciliği arttırmak ve özgüven sağlamak amacıyla düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasına katılımdan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 20:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?