6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeniden yargılanınca cezası arttı

Samsun'da, kendisini bıçaklayan şahsı olaydan bir hafta sonra silahlı saldırı düzenleyerek vurmak isterken yoldan geçen bir kadının ölümüne sebep olduğu için 10 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan genç, yeniden yargılanınca cezası 17 yıl 6 aya çıkartıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, çeşitli suçlardan yattığı cezaevinden tahliye olduktan 12 gün sonra kendisini bıçaklayan Ali A.'yı (40) vurmak isterken kazara yoldan geçmekte olan Süheyla Akbaba'yı (46) gözünden vurarak öldürdüğü iddiasıyla 2 yıl önce 10 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Barış K. (24), yeniden yargılandı.


Öldürülen Süheyla Akbaba'nın ailesinin kararı temyiz etmesi üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Barış K.'nin olası kasıtla adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep ederek kararı bozdu. Ölen Süheyla Akbaba'nın olayda her hangi bir kusuru bulunmadığına dikkat çeken Yargıtay, Barış K.'nin bu yönde cezalandırılmasını istedi. Bugünkü duruşmada Barış K. 4 yıldır bu davayla ilgili tutuklu bulunduğunu belirterek, "Şu anda verdiğiniz cezayı yattım. Diyecek bir şey bulamıyorum" dedi.


Mahkeme heyeti, Barış K.'yi bu kez Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin talebi doğrultusunda olası kasıtla adam öldürmek suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Unkapanı Mahallesi'nde 28 Kasım 2004 yılında meydana gelen olayda, Barış K., kendisine saldıran Ali A.'ya tabancayla ateş açınca, tabancadan çıkan kurşun işten çıkıp evine giden Süheyla Akbaba'ya kazara isabet ederek ölümüne sebep olmuş, 21 Aralık 2006 yılında yargılanan Barış K., 10 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?