6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeniden yargılanınca cezası azaldı

Samsun'da 10 yaşındaki 2 kız çocuğuna sarkıntılıkta bulunup alıkoyduğu iddiasıyla daha önce hapis cezasına çarptırılan marangoz, alıkoymak suçundan yeniden yargılanınca cezası azaldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, 10 yaşındaki 2 kız çocuğunu marangoz atölyesine götürerek burada alıkoyup sarkıntılıkta bulunduğu iddiasıyla daha önce yargılanan A.T., daha önce 'ırza tasaddi' suçundan 5 yıl, 'alıkoymak' suçundan ise toplam 8 yıl 4 ay 2 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, tasaddi suçundan verilen 5 yıl hapis cezasını onanmasına karar verirken, zorla alıkoymak suçundan 8 yıl 4 ay 2 gün hapis cezasının kararını bozdu ve olayda zorlamanın olmadığı, çocukların kendi rızası ile sanığın yanında bulunduğuna karar verdi.

Yargıtay'ın bu kararı üzerine tutuklu bulunan A.T., aldığı cezasının fazlasını cezaevinde geçirdiği için tahliyesi karar verildi. Bugün yeniden yargılanan A.T.'ye bu kez Yargıtay'ın talebi doğrultusunda cezası 'küçük yaşta kız çocuklarını rızasıyla alıkoyduğu' iddiasıyla daha önce verilen 8 yıl 4 ay 2 gün hapis cezası, 10 ay 2 gün hapis cezasına indirildi.

Kışla Mahallesi Gebi Caddesi üzerinde bulunan bir marangoz dükkanında 2004 yılı Ocak ayında meydana gelen olayda, marangoz A.T., Ç.R. (10) ve B.K. (10) adlı kız çocuklarını okuldan dönerken iş yerine götürüp burada ırza tasadide bulunup alıkoyduğu iddiasıyla hakkında dava açılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?