6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yer altına 8 milyon YTL'lik yatırım

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TEDAŞ) 2007 yılı Haziran ayından bu yana 'İyileştirme Projesi' adı altında elektrik tellerinin yeraltına alınması ile ilgi çalışmada 8 milyon YTL'lik yatırım yapıldığı bildirildi.


TEDAŞ, Canik'te kabloların yeraltına indirilmesi ile ilgili Gazi Osman Paşa, Belediye Evleri ve Karşıyaka Mahallelerinde yapılan çalışmalarda kablolar yeraltına alındı. Belediye Evleri Mahallesi'nde kabloların yüzde 100'ünün, Karşıyaka Mahallesi'nde yüzde 70'inin ve Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde de ana arterlerin kablolarının yeraltına alındığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kurulan ring hatları ile Canik'te elektrik kesintilerinin de önüne geçileceğini söyledi. Canik'in 5 yılda kazandığı yatırımlarla 1 milyon 331 bin YTL katma değer kazandığına dikkat çeken Başkan Osman Genç, "Belediye Evleri Mahallemizde tüm elektrik kabloları yeraltına alındı. Şuan evlere bağlantılar yapılıyor. Bağlantı yapılan yerlerde elektrik direkleri kesilerek kaldırıyor ve görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor. TEDAŞ'ın, Canik'te bu kadar miktarda yatırım yapmasının tek sebebi, belediyenin yatırımcının önünü açmasıdır" dedi.


Başkan Osman Genç, 5 yıl önceki hizmet serüvenine 'Değişim ve Gelişimi Yönetiyoruz' sloganıyla çıktıkları ve Canik'in nereden nereye getirildiğinin gözler önünde olduğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?