6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yerel seçimler öncesi çalışmalar hızlandı

Gazi Belediyesi tarafından mahallelere yönelik çalışmaların hızlandırılması ve daha koordineli şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla hayata geçirilen '72 Saatte 1 Mahalle Projesi', Yeşiltepe Mahallesi'nde başladı. 

72 saatlik çalışma periyodunda Gazi Belediyesi'nde görevli 100 kişilik bir ekibin geniş kapsamlı olarak gerçekleştirdiği çalışmalardan oluşan proje ile mahallelerdeki başlıca sorunları ortadan kaldırmayı ve çalışmaları hızlandırmayı hedeflediklerini söyleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, projenin tüm beldeye uygulanacağını açıkladı. 

Rutin belediyeciliğin dışında, 'halkla bütünleşen bir belediyecilik' anlayışını Gazi'ye kazandırdıklarını belirten Başkan Kaldırım, özellikle sosyal içerikli projeler ile adlarından sıkça bahsedilir hale geldiklerini söyledi. Proje kapsamında çalışmalara başlanılan 15. mahalle olan Yeşiltepe Mahallesi'nin (Çorak) yeni dönemde köy statüsünden mahalle statüsüne geçtiğini kaydeden Başkan Kaldırım, çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallenin dört dörtlük bir hale geleceğini de dile getirdi. Başkan Kaldırım, “Fen işleri, sağlık, zabıta, sosyal yardımlaşma, park ve bahçeler, temizlik, çevre koruma, kültür, gelirler, imar, ruhsat müdürlüklerine bağlı ekiplerin sabahın erken saatlerinde başlayan ve 72 saat sürecek olan çalışmalar ile mahallelerin başlıca sorunları ortadan kaldırılıyor. 100 kişilik ekibin aralıksız olarak sürdürdükleri çalışmalar ile beldemizin değişimine ve gelişimine katkı sağlıyor. Beldemizde yaşayan her kesimden vatandaşımızın olumlu tepkileriyle karşılaşan projemizin kapsamını her geçen gün daha da genişletiyoruz. Bu anlamda 15. mahallemizde başlattığımız çalışmaları diğer 9 mahallemize de taşıyacağız. Daha sonra en baştan başlatıp projeyi devamlı hale getireceğiz. Zorlu hizmet yarışında bir an olsun durmadan, yola devam ediyoruz” dedi.

...
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?