6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yerel yönetimde 'reform' isteği

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yapılan projelerin daha sağlıklı olması için yetkilerin yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini söyledi.


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler programı çerçevesinde akademi öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı. Türkiye'de geçmiş dönemlerde iktidar olmuş bazı siyasetçilerin girişimleri sonucu alakasız yatırımların yapıldığına dikkat çeken Tiryaki, "Türkiye'de çeşitli hükümetler döneminde siyasetçilerin girişimiyle yaptırılan 5 bin sağlık ocağı halen ahır olarak kullanılıyor.

Hiç öğrencisi olmayan okullar yaptırılmış. 3 ayda bitirilmesi gereken kanalizasyon işi 3 yılda bitmiş. Merkezden yani Ankara'dan yapılan harcamaların sağlıklı olmadığını görüyoruz. Halk kendisini denetleyemediği sürece bu sorunlar devam edecektir. Bizim adımıza para harcayacak insanlarla ilgili araştırma yapıp öyle seçmeliyiz. Bu nedenlerle yetkinin taşraya devredilmesi gerekiyor" dedi.
Belediyelerin ekonomik sıkıntı içinde olduğunun altını çizen Veysel Tiryaki, şunları söyledi:


"Şu an Türkiye'de borcu olmayan belediye hemen hemen yok gibi. Hükümet borçlu belediyelerin gelirlerinin yüzde 40'ına el koydu. Eğer belediyeler artık çöp toplayabiliyor ve işçisinin memurunun maaşını verebiliyorsa, 'başarılı bir belediye' diye nitelendirebiliriz. Türkiye'de yerel yönetimler kuruluşu olan belediyelerin Nüfus Müdürlüklerinden veya Tapu Müdürlüklerinden bir farkı kalmadığına inanıyorum. Yerel yönetimler A'dan Z'ye kadar tıkanmıştır. Reforma ihtiyaç vardır. Memleketimizde çalışanla yatan arasında hiç fark yoktur. Çalışmayan insana ne soru sorabiliyorsunuz nede yargılayabiliyorsunuz. Memleket olarak Kamu Yönetimiyle ilgili değişiklikler yapmakta kararlı olmalıyız."

ATAKUM BELEDİYESİ'NE ZİYARET
Başkan Veysel Tiryaki, Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde yapılan Siyaset Akademisi toplantısının ardından Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Veysel Tiryaki, 5 yıl içinde Atakum'da yapılan çalışmaların büyük bir başarı olduğunu belirterek, "Bu hizmetler ilçeye modern bir kent görünümü kazandırmış" ifadesini kullandı.


Atakum'a modern bir şehir kimliği kazandıracak olan yatırımlarının devam edeceğini belirten Başkan Adem Bektaş, "Yaklaşık 5 yıl içinde yaptığımız çalışmaların meyvelerini şimdi toplamaya başlıyoruz. Önceleri insanlara 'gelin Atakum'a yatırım yapın, banka şubesi açın' dediğimizde insanlar bizi çok dinlemiyorlardı. Şimdi ise insanlar kendiliğinden gelip bir şeyler yapmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?