5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Yerel yönetimler kanunlarından memnun

Samsun Mahalli İdareler Müdürü Nail Ayan, 2 yıl öncesinden başlayarak hızla çıkarılan Mahalli İdareler Kanunları sayesinde Türkiye'nin hizmetlerin artması yönünde çehresinin değiştiğini belirtti. 

Mahalli idarelerle ilgili 2 yıl önce Büyükşehir Belediyeleri, Özel İdare, Belediyeler ve Mahalli İdare Birlikleri Kanunları'nın A'dan Z'ye değiştirildiğini ve yeni kanunlar sayesinde hizmetlerde büyük artışlar sağlandığını dile getiren Samsun Mahalli İdareler Müdürü Nail Ayan, "Samsun'da bu yasalara uyumda zorluk çekilmedi. Hiçbir sorun yaşanmadı. Valilik ve müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar yasalara uyumu hızlandırdı" dedi. 

Çıkarılan yeni kanunlarla kararların şeklinin, görevlerin değiştiğini ve mahallindeki yöneticilere sorumluluklar yüklendiğini ifade eden Nail Ayan, "Personel hareketleri ve yeni norm kadrolarının oluşumunda artık verimlilik esas alınıyor. Eskiden Ankara'dan bağımsız iş yapamayan yerel yöneticilerin kendilerine olan özgüvenleri arttı. Vesayet kavramı ortadan kalktı. Ankara'yla olan iş ve işlemlerle ilgili irtibatın kesilmesi güveni artan yerel idarecilerin yaptığı hizmetleri arttırdı" diye konuştu. 

Son 2 yıldır yapılan hizmetlerden vatandaşın da yöneticilerin de memnun olduğunu vurgulayan Nail Ayan, şunları söyledi: "Eskiden halkın seçtiği belediye başkanı bir minibüs alımı için valiliğe dilekçe veriyordu. Bu dilekçe valilikten İçişleri Bakanlığı'na gidiyordu. İçişleri, Maliye Bakanlığı'nın görüşünü alıyor, konu Bakanlar Kurulu'nun önüne geliyordu. Karar çıkarsa aynı yoldan 'olur' belediyeye ulaştırılıyordu. Bugün gerekli bir minibüs ancak bir yıl sonra alınabiliyordu. Şimdi ise belediye meclisi kararıyla ihtiyaç olunan minibüs alınıyor. Kolay alımlarla ilgili endişeye gerek yok çünkü sistem zaten oto kontrolü bugün de sağlıyor. Hizmetler de artıyor."
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 11:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?