6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeşil alan kime tahsis edildi?

CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, "Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla, Atakum ilçesinde yeşil alan olarak kullanılmak üzere kamuya terk edilen arsa, imara açılarak AK Parti'li meclis üyesine tahsis edildi" dedi.


CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Cemal Ulusoy, CHP Meclis Üyesi Hüseyin Yalçın Uğurlu ve CHP İl Sekreteri Aylin Tat ile birlikte parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin eylül ayı 16. birleşiminde kararın alındığını belirten Milletvekili Binici, şuanki bedeli yaklaşık 2 milyon YTL olduğu öne sürülen ve 23 kişinin arsasından alınan payla oluşturulan yeşil alanın, imara açılarak AK Parti'li Meclis Üyesi
S.E.'ye, yine yeşil alan karşılığında tahsis edildiğini iddia eden Binici, "Konuyla ilgili 23 adet itiraz dilekçesi var.

Bu itirazlar reddedildi. AK Parti'li belediye meclis üyelerine tahsis gerçekleşti. Başka insanların bağışladığı yeşil alan konuta çevrilmiştir. Bu alanın orada mağdur olan insanlara verilmesi gerekir. Dilekçeler yeterince incelenmemiştir, oy çokluğuyla oldu bittiye getirilmiştir. İtiraz eden belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte hukuk yolunun yakından takipçisi olacağız. AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı dahi konuya itiraz etmiştir. Konuyla ilgili ilgililer derhal açıklama yapmalıdır" dedi.


Yeşil alanın konut olarak kullanılmasına yönelik uygulamanın, imar planının Atakum Belediyesi'nden geçtikten sonra Büyükşehir Belediyesi'nin gündemine geleceğini ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Cemal Ulusoy ise, konunun imar hakkının yeşil alanın üzerine yayılarak genişletilmesi olduğunu ifade ederek, "Arazinin ilk sahibi olan vatandaşlar, yeşil alanın amacın dışında kullandığı için itiraz etti ama reddedildiler. Bölge İdare Mahkemesi'nden konu dönecektir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 18:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?