2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yeşilçam'dan huzurevine

Türk sinemasında 'Şişko Nuri' olarak tanınan ve yaklaşık 300 sinema filminde rol alan 59 yaşındaki Sıtkı Sezgin, hayatının geri kalan bölümünü huzurevinde geçiriyor.


Adile Naşit ve Münir Özkul'un yanı sıra birçok ünlü sanatçıyla yaklaşık 300 sinema filminde rol alan 40 yıllık sanatçı Sıtkı Sezgin, memleketi Samsun'a döndükten sonra kalacak yeri olmadığı için Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yaklaşık 1.5 aydır huzurevinde yaşamını sürdürüyor. Boş vakitlerini huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet ederek geçiren Sezgin, ayrıca tavla oynayarak stres atıyor. Neşeli halinden hiç bir şey kaybetmeyen Sıtkı Sezgin, bilgisayardan geçmiş yılların fotoğraflarına bakarak
anılarını tazeliyor.


Türk sinemalarına ünlü oyuncu Fatma Girik'in sayesinde girdiğini dile getiren Sıtkı Sezgin, Fatma Girik kendisini ilk gördüğünde 7-8 yaşlarında olduğunu ve Girik'in kucağına alarak kendisini sevdiğini açıkladı.


İlk filmini 1970 yılında oynadığını belirten Sezgin, "Daha sonra 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, 10 Küçük Şeytan, Ümit Besen'in Nikah Masası, İntihar, Hesap' gibi filmler olmak üzere 40 yılda yaklaşık 300 Türk sinemalarında rol aldım. Fakat yaşım artık 59. Vücudumu ayaklarımın çekmemeye başladı. Yaşlanma belirtileri geldi. Çare için Samsun'a geldim" dedi.


Yeşilçam'da önceden paranın olmadığını kaydeden Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin, yapımcıların filmi bitirmek için kıt kanaat imkanlarla uğraştıklarını ifade etti. "O zamanlar başroldeki oyunculara iyi para verirlerdi" diyen Sezgin, "İkinci oyuncu denen karakter olan bizlere yol parası, harcırah ve birazda yeme içme gibi verilirdi. Biz gönül neferiydik burada. Yıllarca topluma Yeşilçam'ı kazandırmak için uğraştık. Şimdikiler artık mankenler, ses sanatçıları çıktı. Yeşilçam'ı kırptılar kırptılar, yıldız
yaptılar bir rafa kaldırdılar artık" diye konuştu.


Yakınlarından dert yanan Sıtktı Sezgin, "Yakınlarım var ama akrep akrabalar. Babam ve annem öldükten sonra akrabalar el uzatıp da 'kal yanımızda' demedi. Kimse destek olmadı. Artık gücüm dermanım kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'dan Allah razı olsun. Beni burada huzurevine aldı. Onların sayesinde buraya geldim" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 21:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?