6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeşilırmak Festivali başladı

Çarşamba Belediyesi tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen "Geleneksel Yeşilırmak Festivali", Belediye Sarayı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Açılış törenine, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Fatih Öztürk ve Çarşamba Kaymakam Vekili Tekkeköy Kaymakamı Ali Candan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Savaş Kiraz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Eyüpoğlu, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, AK Parti Gençlik Kolları İlçe Başkanı İbrahim Gülçiçek ile yönetim kurulu üyeleri, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Dikbıyık Belediye Başkanı Davut Sancar, Hürriyet Belediye Başkanı Kemal Aydın, Ağacagüney Kemal Öztürk, Samsun İl Cevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yusuf Kefeli, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"100 MİLYON YTL'NİN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK"
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Buradan 4 yıl önce verdiğimiz sözleri yerine yetirmiş olmanın gururu ile tekrar huzurlarınızdayız ve konuşuyoruz. 4 yıl önce Yeşilırmak üzerine köprü yapmaktan, sebze hali, terminal, sahil yolu, spor tesisleri, Adapark Rekreasyon Alanı ve sosyal alanlar yapmaktan bahsediyorduk, şimdi hepsini gerçekleştirerek karşınıza çıkmanın onurunu gururunu yaşıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Dündar, şöyle konuştu: "Biz 4 yıl önce sizleri 1 köprü sözü vermiştik, onu yaptık. Şimdi Karayolları ile birlikte ikincisini yapıyoruz. Bu yatırımların toplamı 10 milyon YTL'nin üzerindedir. Çarşambamıza 7 bin 500 metre ishale hattı döşeyerek ve Sefalı'ya arıtma tesisi yaparak Gökçe Çakmak Barajı'ndan arıtılmış dünya standartlarında içme suyu taşıyoruz. Yeşilırmak kenarında ve Adapark'da yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının sonuna geldik. Yine bölgenin en iddialı en büyük terminallerinden birini ilçemize inşa ettik ve önümüzdeki çarşamba günü hizmete açıyoruz. 2 ve 3 Ağustos tarihlerinden gerçekleştirdiğimiz Çarşamba'nın şenliğidir, festivalidir. Biz geleceğe dönük aydınlık bir gelecek vaadinde bulunuyoruz.

Biz yarınlara dair projelerimizi sözle değil, ortaya koyduğumuz projelerle gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ifade etmiş oluyoruz. Biz Yeşilırmak üzerine yaptığımız köprü ve toplu konut çalışması birlikte belediyemizin Çarşamba'ya kazandırmış olduğu yatırımların tutarı 100 milyon YTL'nin üzerindedir. Bu Çarşamba tarihinde bu ilçenin görmemiş olduğu bir hizmettir. Bize bu hizmetin gururu yeter de artar bile. Hizmetlerimiz 5 yıl önce buradan söz verdiklerimizin ötesinde işleri yapmış olmanın gururu ile devam edecek. İnşallah Çarşamba'nın gelecek 5 yılında da hizmetlerimiz devam edecek."

"BENİM BAŞKANIM ÇALIŞIYOR"
Çarşamba'da yapılan şenliklerin bir başka güzel geçtiğinin altını çizen AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, yaptığı konuşmasında Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a övgüler yağdırdı. Milletvekili Öztürk, "Benim Belediye Başkanım Hüseyin Dündar çok çalışkan bir belediye başkanıdır. İlçesi için bölgesi için önemli çalışmalar yapmış, Çarşamba'nın geleceğe umutla bakmasını sağlamış iyi bir idareci, iyi bir belediye başkanıdır. Şunu belirtmek istiyorum ki, Çarşamba son 5 yıl içerisinde çok değişti ve çok gelişti. Herkes bunu görmelidir" diye konuştu.

"HER GÜN YENİ BİR PROJE BAŞLIYOR"
Her geliş gidişlerinde Çarşamba'da yeni bir projenin, yeni bir çalışmanın başlamış olduğunu görmenin kendilerini onurlandırdığını ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Çarşambamız Karadeniz'in en büyük Adapark'ına kovuşuyor. Çarşambamızın yolları, bağı bahçesi değişiyor. Çarşamba'nın ticaret alanları ve sosyal alanları artıyor. Çarşamba'da bir hizmet seferberliği var. Her gün yeni bir proje her gün yeni bir çalışma başlıyor Çarşamba'da. Çarşamba ve Terme'nin doğalgaz projesi tam gaz devam ediyor. Proje etütleri belirlendi, tüm ön hazırlık çalışmaları tamamlandı. Çarşamba halkı belediyenin hizmet seferberliğinin farkındadır. Belediye başkanımızın yanındadır. Biz bunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Festival etkinliklerine katkıda bulunan iş adamı ve esnaflara plaketleri verildi. Kızılay Derneği Çarşamba Şube Başkanlığı'nca sünnet çocuklarına hediye dağıtıldı. Belediye Meydanı'nda ki etkinlikler Belediye Halk Oyunları Ekibi ve Tiyatro Grubu'nun gösterileri ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 14:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?