6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yeşilyurt'ta ramazan sohbetleri

Yeşilyurt Alışveriş Merkezi'nde yapılan 'Ramazan Sohbetleri'ne 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Uzun ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen konuk oldu.


Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde gerçekleştirilen müzik eşliğinde 'Ramazan Sohbetleri'nde ünlü sanatçılar ve Samsun'dan tanıdık simalar ağırlanıyor.

Uçkan Apak tarafından sunulan ve AKS TV'den yayınlanan "Yeşilyurt'ta İftar Zamanı" canlı olarak Samsunlular ile buluşuyor.


Programın dün akşamki konukları 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Uzun ile İhlas Haber Ajansı Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'di. 40 dakika süren programda, Uzun ve Ergen, programın sunucusu Uçkan Apak'ın sorularını cevaplandırdı. Yaygın basının ramazan ayı dışındaki yayın politikası ile ramazan ayında izledikleri yayın politikasını değerlendiren Necdet Uzun, yaygın basının eğitici rolünün inkar edilemeyeceğini, ancak eleştirilecek yönlerinin de olduğunu vurguladı. Ramazan ayında insanların daha hassas davranmaya özen gösterdiğini, hoşgörünün, yardımlaşmanın, paylaşmanın üst düzeye çıktığını belirten Uzun, "Çünkü bu ay Müslümanlar için kutsal bir aydır. İnsanlar genellikle bu ayda, ayın özüne ve amacına uygun davranış sergilemeye çalışıyor" dedi. Eski ramazanlardan da örnekler verilen sohbette Necdet Uzun, "Eskiden davulcular kapıya kadar gelir, maniler söyler, insanları sahura kaldırır, ev sahibi de davulcuya bahşişini verir, çok hoş bir ortam oluşurdu. Ama şimdi öyle mi? Mahallenin sokaklarında sürekli davula vurularak, insanlar sahura mı kaldırılıyor, yoksa rahatsız mı ediliyor?" şeklinde konuştu.


Ramazan ayının kendine has özelliği olduğunu, insanların bu ayda daha dikkatli davrandığını, diğer aylara göre ramazan ayında asayiş olaylarının oranlarında önemli düşüşler gözlendiğini söyleyen İHA Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen ise, "İnsanlar bu ayda davranışlarını daha kontrollü yapmaya çalışıyor, ayın özelliğine uygun hareket etmeye özen gösteriyor ve bu da haliyle suç oranının azalmasına sebep oluyor. Onun için bu ayda asayiş olaylarında büyük düşüş oluyor. İnsanlarımızın bu ayda gösterdikleri hassasiyeti diğer aylarda da göstermesini temenni ediyorum" dedi.

Eski ramazanların daha farklı olduğunu dile getiren Ergen, "Eskiden ramazan aylarında daha farklı etkinlikler yapılırdı. Ramazan ayları bir başka karşılanırdı. Yıllar geçtikçe, şartlar değiştikçe bazı değerlerimizi kaybetmeye başladık. Dolayısıyla şehirdeki ramazan ile köylerdeki ramazanlar farklı yaşanır oldu. Köylerdeki eski dayanışma, yardımlaşma hala üst düzeyde. Ancak, aynı şeyi şehirler için söylemek biraz zor. Köylerde ramazan şehirlere göre biraz daha farklı yaşanıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 11:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?