4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Yetişir'den vatandaşlara uyarı!

BAŞSAVCI YETİŞİR'DEN VATANDAŞLARA UYARI

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, son günlerde artış gösteren cep telefonu ile dolandırıcılık olayı ve kendini kamu görevlisi olarak tanıtıp esnafı dolandıranlara karşı vatandaşları uyardı.

Başsavcı Canip Yetişir, son günlerde artış gösteren dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması ve kanmaması gerektiğine dikkat çekti. Yetişir, "Gerek ilimizde gerekse Türkiye'nin başka illerinde yeni bir dolandırıcılık suçu ortaya çıktı. Vatandaşlarımıza ödül kazandığına dair mesajlar çekiliyor. Kimilerine kol saati kazandınız, kimilerine para ödülü, kimilerine de gold paketten ödül kazandınız, diye mesajlar atılıyor ve verilen numarayı araması isteniyor. Vatandaşlarımızdan en büyük ricam, bu tür mesajlara inanmasınlar. Bu tür mesajlar tamamen dolandırmak amacıyla geçilmektedir. Böyle mesaj aldıklarında derhal savcılığımıza başvursunlar. Bunlar, saf ve temiz vatandaşları kandırmaya yönelik davranış biçimidir" dedi.

Başsavcı Yetişir, bazı kişilerin kendilerini kamu görevlisi süsü verip esnaftan ve diğer vatandaşlardan yardım talep ettiklerine dair duyumlar da aldıklarını hatırlatarak, "Vatandaşlarımız bu şahıslara da inanmasınlar. Kamu kurumları yetkilileri gidip esnaftan ve işadamlarından 'Kurumuma yardım edin, kurumumun şuna ihtiyacı var' diye talepte bulunamazlar. Bu tür kişilere inanmasınlar. Bunları yapanlar dolandırıcılardır. Bu suçtur. Böyle bir talepte bulunanları en yakın polis karakoluna veya ilde ise bize, ilçelerde ise ilgili savcılara haber vermelerini özellikle vatandaşlarımızdan rica ediyorum" diye konuştu.

BAŞSAVCI YETİŞİR'DEN VATANDAŞLARA UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 16:26:01
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 16:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?