2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yiğitler çıktı meydane!

Samsun'da Kırkpınar güreşlerine hazırlanan pehlivanlar, havaların ısınmasıyla birlikte yağlanıp, parkta güreş yaparak çalışmalara başladı.


Havaların ısınmasıyla birlikte güreşçiler meydanlara çıktı. Samsun'da tatil gününde havanın sıcak olması nedeniyle salonlarda çalışmalarını sürdüren pehlivanlar, yağlandıktan sonra Doğu Park'ta çalışmalara başladı.

100 kilogramın üzerindeki pehlivanlar, tatil gününde spor, piknik ve gezi yapan vatandaşların meraklı bakışları arasında saatlerce güreşti. Pehlivanların yağlanmalarını ve birbirleriyle kıyasıya müsabakalarını izleyen vatandaşlar, cep telefonuyla da görüntü almayı ihmal etmedi.

Yoldan geçenler parkta güreşen pehlivanları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Güreşçi ve güreş hocası Azmi Topal gözetiminde çalışan pehlivanlar Fetih Aslan, Ümit Özcan, Kemal Şahin, vatandaşların büyük ilgisini çekti.
 

Azmi Topal, Kırkpınar güreşlerine hazırlandıklarını, havaların ısınmasıyla birlikte çimlerde çalışmak için yağlarını alarak geldiklerini söyledi. Yağlı güreşlerin çimlerde yapıldığını ve sporcular için elverişli bir çalışma alanı olduğunu ifade eden Topal, parkın kendileri için en uygun yer olduğunu, vatandaşların da çalışmalarını izlemekten memnun olduğu kaydetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 17:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?