3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Yıkılma korkusuyla yaşıyorlar

EVLERİNİN YIKILMASI KORKUSUYLA YAŞIYORLAR

Samsun'un Atakum ilçesinde heyelan nedeniyle evlerinin yıkılması korkusu ile yaşayan vatandaşlar, devletten yardım bekliyor.

2000 yılında İncesu Yalı Mahallesi No 79'da bulunan 745 metrekare arsayı satın alan Cahit Atasagun, üç katlı bina yaparak burada yaşamaya başladı. İmar, tapu gibi yasal işlemlerini yerine getiren Atasagun, 2004 yılına gelindiğinde evindeki çatlaklar dikkatini çekti. Bu süre zarfında Atasagun'un yaptırdığı zemin etüdünde, 6 metre zemin altından kaymanın olduğu, bu nedenle evin risk altında bulunduğu ve 44 fore kazıkla kaymanın durdurabileceği belirlendi. Yetkililere başvurduysa da çözüm bulamayan

Atasagun'un evinin çevresinde 32 metre boyunda 1.5 metre kayma meydana geldi. Başka arsalara 2 metre sınır girişi oldu. Evde birçok odada çatlamalar meydana gelirken, İl Afet Kurulu'nca acil önlem alınması gerektiği yönünde rapor verildi.

Ev sahibi Cahit Atasagun, ölüm riski altında yaşadıklarını, nereye başvurduysa çözüm bulamadıklarını söyledi. Atasagun, "Kaymanın önlenmesi için 180 bin TL masraf ortaya çıktı. Bunu karşılamamız mümkün değil. Başka gidecek yerimiz de yok. Benimle birlikte 16 ev risk altında. Buradaki kayma durdurulmazsa evler zarar görecek. Yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz. Hayatlarımız risk altında, ilgilenen yok" dedi.

EVLERİNİN YIKILMASI KORKUSUYLA YAŞIYORLAR
EVLERİNİN YIKILMASI KORKUSUYLA YAŞIYORLAR
EVLERİNİN YIKILMASI KORKUSUYLA YAŞIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 12:58:05
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 17:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?