6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yılda 2 milyon kişi iş kazalarında ölüyor

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 147. Dünya Konferansı'nda oluşturulan rapora göre her yıl dünyada iş kazası ve meslek hastalıkları sonucu 2 milyon kişinin öldüğünü söyledi.

MMO Samsun Şubesi tarafından 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği' konulu panel düzenlendi. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan KOSGEB İş Geliştirme Samsun Merkez Müdürlüğü Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen panele Samsun İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Ahmet Aslan, MMO Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ve çok sayıda makine mühendisi katıldı.

Panelde yaptığı konuşmada, ILO'nun iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili 147. Dünya Konferansı'nda hazırladığı rapordan alıntılar yaparak değerlendirmelerde bulunan MMO Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, "İş kazası ve meslek hastalıklarından her yıl 2 milyon 200 kişi ölmektedir. Dünyada 1 yıl içinde olan iş kazası sayısı ise 270 milyondur. Çalışmadan kaynaklı hastalıktan etkilenen kişi sayısı 160 milyon, mesleki hastalıklardan ölen kişi sayısı ise 1 milyon 700 kişidir" dedi.

İş sağlığı ve iş güvenliği sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yönelik sağlık ve güvenlik önlemlerinin geliştirilmesinin mühendislik meslek disiplinlerinin temel ilgi alanları arasında olduğunu belirten MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, odalarının, uzmanlık alanlarıyla ilgili tüm dallarda olduğu gibi, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da geliştirici ve iyileştirici çalışmalara katkıda bulunmayı en önemli görevlerden birisi olarak gördüklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:59:24
Güncelleme :20 Haziran 2008 Cuma 18:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?