3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Yıldıray Çınar anıldı

YILDIRAY ÇINAR ÖLÜMÜNÜN 4. YILINDA ANILDI

Samsunlu ses sanatçısı Yıldıray Çınar, ölümünün dördüncü yılında kabri başında gözyaşları içinde anıldı.

Sanat hayatında 54 filmde başrol oynayan, 12 altın plak ödülü bulunan, 1960-1980'li yılların ünlü Türk Halk Müziği (THM) sanatçısı Yıldıray Çınar, sinir sistemini saran ve ALS (Amyotrofik Laterel Sklerozis) rahatsızlığından dolayı 4 yıl önce tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 67 yaşında hayatını kaybetmişti.

Vasiyeti üzerine Asri Mezarlık'taki babası Bekir Çınar ile aynı kabre konulan Yıldıray Çınar, mezarı başında anıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dualar edildi. Çınar'ın sevenlerinin yalnız bırakmadığı anma programına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da katılırken, kız kardeşi Hikmet Ertem ve yeğeni Metin Ertem ile akrabaları, sanatçılar gözyaşı döktü.

Anma programı kapsamında, daha sonra Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Yıldıray Çınar Kültür Merkezi kompleksi içerisinde belediyece yapılan Yıldıray Çınar Çeşmesi'nin açılışı gerçekleştirildi ve su içildi.

Açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Samsun'un yetiştirdiği bir sanatçıya sahip çıkmak boynumuzun borcu. Biz onun şarkılarıyla büyüdük. Bölgemizde yetişmiş değerli tüm sanatçılarımıza sahip çıkmamız ve onların unutulmaması gerekli. Türk insanları, Çınar'ın eserleriyle yaşadı. Biz de bu anıları taze tutmaya çalışıyoruz. Halkımızın da bu eserleri canlı tutması ve unutmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Dayısı Yıldıray Çınar'ın anılarının yaşatılması için çaba harcadıklarını belirten Metin Ertem de, Türkiye'ye malolmuş dayısını sevgiyle ve özlemle andıklarını belirtti. Dördüncü yılı doldurduklarını belirten

Ertem, şunları söyledi: "Çınar, yaptıklarıyla bir kez daha anılıyor. Belki gerçek dünyaya gitti ama bu dünyaya yaptıklarıyla iz bıraktı. İnsanların gönlünde nasıl yer tuttuğunu görüyoruz. Bu her yıl katlanarak artıyor. Unutulmadığını görmek bizleri mutlu ediyor. Televizyonların olmadığı radyo ve plakların olduğu dönemde Yıldıray Çınar olmak kolay değil."

YILDIRAY ÇINAR ÖLÜMÜNÜN 4. YILINDA ANILDI
YILDIRAY ÇINAR ÖLÜMÜNÜN 4. YILINDA ANILDI
YILDIRAY ÇINAR ÖLÜMÜNÜN 4. YILINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 17:33:02
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 18:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?