2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yıldıray Çınar unutulmadı

Samsunlu ünlü ses sanatçısı Yıldıray Çınar, ölümünün 2. yılında kabri başında gözyaşları içinde anıldı.


54 filmde başrol oynayan, 12 altın plak ödülü bulunan, 1960-1980'li yılların ünlü Türk Halk Müziği (THM) sanatçısı Yıldıray Çınar, sinir sistemini saran ve ALS (Amyotrofik Laterel Sklerozis) rahatsızlığından dolayı 2 yıl önce tedavi gördüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) hayatını kaybetmişti.

Vasiyeti üzerine Asri Mezarlık'taki babasıyla aynı kabre konulan Yıldıray Çınar, mezarı başında anıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dualar edildi. Çınar'ın sevenlerinin yalnız bırakmadığı anma programında, kız kardeşi Hikmet Ertem ve yeğeni Metin Ertem ile akrabaları gözyaşı döktü.

Anma programında kabre çiçekler bırakıldı. Dayısı Yıldıray Çınar'ın anılarının yaşatılması için çaba harcadıklarını belirten Metin Ertem, Türkiye'nin büyük bir sanatçısını kaybettiğini söyledi. Çınar'ı sevenlerin ölümünün 2. yılında da yalnız bırakmadığını dile getiren Ertem, sanatçının hatıralarını her zaman yaşatmaya çalışacaklarını kaydetti. Öte yandan Ertem, İstanbul'dan Yıldıray Çınar hayranlarından gelen
plaketi sevenleriyle ile paylaştı.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?