6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yılmaz: alt yapı yoldan daha önemli

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir belediyeci olarak alt yapıyı ve kanalizasyonu yoldan daha çok önemsediğini söyledi.


Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Çatalçam beldesinde muhtarlar ile bir araya geldi. Başkan Yılmaz daha sonra muhtarlara, Büyükşehir Belediyesi'ne ait çift katlı otobüsle şehrin çeşitli yerlerinde devam eden çalışmaları gezdirdi. Gezi sırasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, bir belediyeci olarak altyapıyı ve kanalizasyon işini birçok işten daha çok önemsediğini belirterek, “Yoldan daha çok önemsiyorum. Yol fiyakalı bir iştir, konfor yaparsın, üzerinden gittikçe de siyasete de yarar yani. 'Biz bunları yaptık, şunları yaptık' dedirtir. Kanalizasyon ise dedirtmez. Alttadır yaptığımız harcama gözükmez. Ama günümüzde bir oturumda veya belediyelerin, yönetimcilerinin veya bir toplantılarında, birtakım bilimsel toplantılarda o yolları kimse konuşmaz. İlk sorulan şey de belediye hizmetlerinde başarılısın diye sorulur” dedi.


İçme suyu melesinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Başbakanımız, 'suyunu vermediğiniz bir yer, sizin yeriniz değil' der. 'Bir belediye su meselesini halletmemişse oturup ta benim karşımda ben belediyeciyim demesin' der. Çok doğru bir şey; çünkü su hayattır, su temizliktir, su sağlıktır, su her şeydir. O bakımdan su çok önemlidir. Onun beraberinde hemen gelen ikinci şey ise kanalizasyondur arkadaşlar, Niye kanalizasyon biliyor musunuz? Sağlığımızla direkt ilgili de onun için” diye konuştu.


Turizm yatırımlarının büyük oranda atık su arıtma işini halletmiş olan yerlere gittiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, atık su arıtma işini halletmemiş olan yerlere turizm yatırımlarının gelmediğini kaydetti.


Samsun'da 3 tane belediye ait plaj yaptıklarını kaydeden Yılmaz, “Turizm Bakanlığı'na, 'Samsun'un önünde tertemiz plajlar yaptık, Mavi Bayrak istiyoruz diyelim, başvuruda bulunalım' dedik. SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel de 'Mavi Bayrak talebinde bulunamayız efendim; çünkü Samsun'un arıtması yok' dedi. Mavi bayrak talep eden bir şehrin atık su arıtma tesisinin olması gerekiyor” şeklinde konuştu.


Başkan Yılmaz, kahvaltıdan sonra hizmet gezisinde sırasıyla Taflan, Çatalçam ve Altınkum da yapılan hizmetleri gezdirdi. 2 ay sonra tamamlanarak hizmete girecek olan Binicilik Okulu'nu da muhtarlara gezdiren Yılmaz, daha sonra Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisi ile Asfalt Üretim Tesisleri'ni muhtarlara gezdirerek fabrika hakkında bilgiler sundu. Başkan Yılmaz, Batı Park ve 2. Bulvar Yolu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?