2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yılmaz Can başkalarında yaşayacak

Samsun'da evde oyun oynarken üzerine televizyon düşmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Yılmaz Can Özbaskıcı'nın ailesi çocuklarının organlarını bağışladı.


Yavuzselim Mahallesi'nde oturan 6 yaşındaki Yılmaz Can Özbaskıcı, 13 gün önce annesi ev işi yaparken 2 kardeşiyle oyun oynadığı sırada etrafında koştukları 72 ekran televizyon üzerine düştü ve ağır yaralandı. 13 gündür Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altında tutulan Yılmaz Can Özbaskıcı'nın 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti ve ailesi çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'nin organizasyonuyla Samsun Ondokuz Mayıs
Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli ekibi, ameliyatla Özbaskıcı'nın 2 böbreğini dün gece saat 04.00 sıralarında aldı. Alınan böbreklerin biri Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi, diğeri ise İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne uçakla gönderildi.


Yılmaz Can Özbaskıcı'nın dayısı Sebahattin Sağlam(48), "Beyin ölümü gerçekleştiği için her iki böbreğini, başka insanların yaşaması için bağışta bulunduk. Bu konu ile alakalı diğer vatandaşların da böyle bağış yapmalarını canı gönülden istemekteyiz. Organ nakli bekleyen arkadaşlarımızın da kurtuluş yolunun bu şekilde olacağını düşünüyorum. Organ alan kişi ve ailesi ömür boyu dua eder, biz de bundan faydalanmış oluruz" dedi.


OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Bölümü ve Organ Nakli Ekip Başı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, "Samsun Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü ile OMÜ'nün işbirliğiyle organ nakli ameliyatına girdik. Bu bağlamda medyanın desteğiyle organ ihtiyacının gündeme gelmesiyle birlikte toplumdaki organ bağışı duyarlılığı da artmaktadır. Organ nakli yaptırılmasını sağlayan ailelere duyarlıklarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
Arkadaşlarıyla özverili bir çalışmaya başarılı bir imza attıklarının altını çizen Samsun Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Settar Ekinci, son girdikleri organ nakli ile birlikte 2 gündür 3 tane ameliyata girdiklerini ve bu kapsamda büyük çaba harcayan arkadaşlarına canı gönülden teşekkür ettiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 12:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Salih Sağlam IP: 78.172.165.xxx Tarih : 15.03.2009 00:22:05

Yılmaz .yakın akabam olur ne desem boş :( allah rahmet eylesın guzel kardeşim benim :( :( :(