6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yılmaz'dan AKP'li gençlere gezi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti'li gençlere projelerini gezdirdi.


Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Eyüpoğlu ve AK Parti Gençlik Kolları üyesi partililerle Sevgi Kafe'de kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Yılmaz, kahvaltıdan sonra AK Parti'li gençlere yönelik 'hizmet tanıtım gezisi' düzenledi. Yaklaşık 70 partili gencin katıldığı gezide çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Başta şehircilikle ilgili olayı alıp nakış gibi işlemek lazım. 'Ya gel de gör Samsun'u dedirtmek lazım. İnşallah bunu önümüzdeki 3-4 yıl içinde hayata geçireceğiz” dedi.


Raylı sistemin Samsun'a bir imaj katacağını ve kentin imajını değiştireceğine dikkat çeken Yılmaz, “Raylı sistem kentin topyekun bedelini artıracak. Kenti tek başına bir emlak gibi düşünün. İçinde raylı sistem olan bir şehrin emlak değeri, raylı sistemi olmayan bir şehrin emlak değerinin 2 katıdır. Raylı sistem Samsun'a çok büyük ölçüde bir ranta kavuşturacak. Ancak Raylı Sistem Projesi'nin bir bedeli var, uğraştıracak bizi, borç ödetecek ve yoracak. Ama proje bitirdikten sonra şehrimizin kredibilitesini çok artıracak” diye konuştu.


Yabancılar Pazarı'nı yeni yerine taşırken çok haksız eleştirilere maruz kaldıkları ifade eden Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Samsun'a pırıl pırıl bir çarşı kazandırdık. Buraya artık ben pazar demiyorum, burası hakikaten güzel bir çarşı oldu. Samsun Yabancılar Çarşısı'na daha önce Rus Pazarı deniliyordu. Rus Pazarı denen çadır pazarı modern bir çarşı haline geldi. Yabancılar Pazarı'nın eski olduğu yeri yeniden düzenliyoruz. Sevgi Gölü ve Sevgi Kafe gibi burayı da düzenliyoruz. Bu Kapalı Spor Salonu'nu kaldırdıktan sonra mitingleri burada düzenleyeceğiz. Samsun 10 dönümlük Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapacak kadar bir noktaya sıkıştırılmamadır. Sahil yoluna gelecekler için de bir otopark yapılacak. Bunun için çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz, Hizmet Tanıtım Gezisi'nde sırasıyla Protokol Yolu, Tütün İskelesi, Batı Park'ta devam eden çalışmalar, Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisleri, Asfalt Üretim Tesisleri, yeni yapılmakta olan Huzurevi ve 2. Bulvar Yolu'nda devam eden çalışmaları gezdirdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 19:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.229.252.xxx Tarih : 4.11.2008 21:44:40

Sayın başkan herkezi gezdiriyor..gezilen yerler sadece merkezin 5 km kare çapında..Altınkum da var sınırlarınızın içinde diyecegim..buralarıda gezdirmek istemezmisiniz.? Alt yapı yok (bahcelerimizdeki b?k cukurlarını kullanıyoruz) .Üst yapı yok.(yazın toz bulutları , Kışın çamur deryası olan yollarımız mevcut).1 adet fidan dikmiş degil Samsun büyükşehir başkanı..Bafra yolunda yayaların yürüyebilecegi yol olmadıgından vatandaşlar ana yolda yürümekteler(son 5 yılda 7 ölümlü yayaya çarpma kazası)..otobüs duraklarımız sadece 1 direk ve ona baglı bir Samsun büyükşehir amblemli tabela..(yaşlılarımız yol kenarlarındaki toprak veya taşların üstünde oturarak bekliyor).Doğalgaz zaten buralar için(köy gibi olduğundan) lüks görülmekte ve bunun için bu HİZMET olarak verilmesi düşünülmemektedir..evet tüm bunları yerinde görmek ve göstermek için aslında Altınkum bölgesine bir gezi düzenlemek gerekmektedir..ilgililere duyurulur..Sayın SAMSUN büyükşehir başkanınada..