2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yılmaz'dan teşekkür yemeği

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 29 Mart yerel seçimler öncesi kendisine destek veren sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, işadamları ve çeşitli dernekler ile çeşitli meslek grupları onuruna Amisos Kafe'de akşam yemeği verdi.


29 Mart yerel seçimlerinin kendisi için çok anlam ifade ettiğini söyleyen Yılmaz, “1999, 2004 ve 2009 seçimi olmak üzere üçüncü kez yerel yönetimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığımın söz konusu olduğu bir seçimdi. Samsun'un tarihinde üç kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini alan tek kişi şimdiye kadar ben varım” dedi.


Samsun'un Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacaklarını ve bundan da çok iddialı olduklarının altını çizen Başkan Yılmaz, “Samsun kendine bir misyon biçmesi lazım diye hep konuşuyoruz. Samsun kendini bir yerlerine layık görmesi lazımdır. Türkiye coğrafyasında Türkiye'nin 81 ilinin 16 tane Büyükşehir'inden bir tanesi olan Samsun'un kendisine bu 16 Büyükşehir'in pozisyonu içersinde bir yerler de Samsun'u, Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacağız. Samsun bir farklı renkte parlıyor olması lazım.

Başkalarıyla aynı renkte olmayan, bu iddiayı başka bir hevesi ortaya koyan bir nokta olarak, Türkiye coğrafyasında kendini hissettirmesi lazım. Bu mümkün müdür, tarih boyunca Samsun kendini Türkiye haritasın da bir yerlerde farkı kent olarak tarif etmiştir. Bir ticaret kenti, bir ihracat ve ithalat noktası, tütüne dayalı bir ekonomiyi de ortaya koymuş olan bir ticari faaliyetin ortaya koyduğu zenginleşmiş kişi başına gelirin etrafındaki illere kıyasla daha ileri aşamaya çıkmış iddiası olan bir şehirdir Samsun. Tokat'ın Amasya'nın Çorum'un Ordu'nun Giresun'un Sinop'un hatta Kastamonu'nun hatta daha da ileri gidin Sivas'a kadar uzanan bir coğrafyanın büyük İstanbul ile birlikte İstanbul'la olan iletişimi kuran bir geçiş noktası özelliği taşıyan bir şehir. Samsun böylesine önemli bir merkezdi. Gelecekte biraz önce söylediğim, Türkiye haritası üzerindeki Samsun imajını işte geçmişte taşıdığı bu özelliklerle ilişkisini de kurarak, geçmişte taşıdığı bu misyonun da geleceğe dönük olan sorumluluğu ile bütünleşmiş bir yeni Samsun nasıl olmalı” diye konuştu.


Bu yeni Samsun mutlaka geçmişte taşıdığı ticaret ve sanayi şehri özelliği ile gelecek öngörüsü ortaya koyması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Bununla ilgili stratejik planda bununla ilgili yapılması gereken programları bütün samimiyetimle söylüyorum. Hakikaten çok iyi bir altyapısı olan çok uzun soluklu bir tartışma ve sentezden, analizden geçirdiğimiz bir programı şehrin önüne koyduk. Bu programın önümüzdeki günlerde uygulamak gibi bir sorumluluk ve zorunluluk, biraz önce de size ifade ettiğim gibi önümüzdeki 5 sene içersinde sizin bana yönelttiğiniz güvene layık olmak için yapmak gereken işlerden bir tanesi olarak görüyorum” şeklinde konuştu.


Seçimden sonra işyerleri ve esnaflara teşekkür ziyaretleri gerçekleştirdiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Bu Samsun'da şimdiye kadar kolayca yapılmaya kalkışılmış bir şey değil. İlçe Belediye Başkanı arkadaşlarımız bu gezileri yapabilirler. Ama 100. Yıl Bulvarı'nın tamamını sağlı ve solu işyerlerini gezerek desteklerinden ötürü teşekkür ettim. İstiklal Caddesi'nin tamamını Uğur Mumcu Parkı'na kadar tüm esnafları gezdik. Gülsan Sanayi Sitesi ve Eski Sanayi Sitesi'nde toplam bin 850 işyerlerindeki esnafımızı gezdik. Çok büyük bir işi becermek değil, çok büyük bir sorumluluğu taşıyan birinin yapması gereken işleri yaparak sizlere layık olmaya çalıştığımı bilmenizi istiyorum. Bütün içtenliğimle söylüyorum ki, önümdeki zaman içersinde daha çok çalışarak, daha çok koşarak, daha çok mücadele ederek, Samsun'un içinde bulunduğu bu ortamı iyileştirme yönünde bir mücadele içinde olacağımı bilmenizi istiyorum.”
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?