3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Yılmaz'ın büyük gururu

BAŞKAN YILMAZ'A 'BİRLEŞİK AVRUPA ÖDÜLÜ'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, merkezi İngiltere'de bulunan EBA Avrupa İş Konseyi tarafından "Birleşik Avrupa Ödülü"ne layık görüldü. Aynı ödül, 2006 yılında şimdiki Cumhurbaşkanı, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e de verilmişti.

Başkan Yılmaz ödülünü, Europe Business Assembly (Avrupa İş Konseyi) tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Oxford Liderler Zirvesi'nde, Oxford Sheldonian Tiyatrosu Kamu Töreni Salonu'nda alacak.

EBA Genel Direktörü John W. A. Netting, Başkan Yılmaz'a gönderdiği mektupta, şehir yönetimlerinin modernizasyonu, ekonomide uluslararası iş birliğinin genişletilmesi, bilim, eğitim, kültür ve sanat gibi konularda yapılan çalışmalara atıfta bulunarak, "Avrupa İş dünyasının görüşü ve EBA Uzman Konseyi'nce uluslararası 'Birleşik Avrupa Ödülü'nün sizin tarafınızdan başkanlığı yürütülen belediyenize verilmesine karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

EBA, 1953 yılında İngiltere'de kurulmuş ve bin 100 üyeye sahip olmasının yanı sıra Avrupa Rektörler Kulübü (CRE), Uluslararası Liderler Kulübü (ICL) ve Avrupa'nın en güçlü sivil toplum örgütü KGMV iş birliği ile yönetiliyor.

EBA, her yıl dünyadaki tüm ülkeler hakkında merkezi Belçika'da bulunan Avrupa Pazar Araştırması Örgütü, Merkezi Almanya'da bulunan Baden- Wurttemberg İhracat Akademisi, Çek Cumhuriyeti Müşavirlik ve Pazarlama Uzmanları Birliği, İsviçre Kalite ve Standart Enstitüsü aracılığı ile araştırmalar yapıyor. Bu sonuçlarla birlikte EBA ödül komitesi himayesinde kitle iletişim araçları desteği ile hangi firmaların, belediyelerin, organizasyonların veya insanların EBA seçim kriterlerine uygun olduğuna ve ödülü hak edip etmeyeceğine karar veriyor.

Türkiye'de ilk kez bir şehre verilecek olan ödül ile ilgili görüşlerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Avrupa'nın bağımsız sivil toplum örgütlerince böyle bir ödüle layık görülmenin ve Samsun'un adının uluslararası platformlarda telaffuz edilmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Birleşik Avrupa Ödülü, Büyük Britanya yasaları tarafından koruma altına alınan ve dünyadaki 16 ülkenin etkili kamu organizasyonları tarafından desteklenen Avrupa İş Dünyası Asamblesi, Sokrat Aday Komitesi'nce verilmektedir. Bu ödülün şehrimizin statüsünü önemli derecede etkileyeceğini, şehrimizin ve bölgemizin uluslararası organizasyonlara ve fonlara açılmasında önemli fırsatlar oluşturacağına inanıyorum."

BAŞKAN YILMAZ'A 'BİRLEŞİK AVRUPA ÖDÜLÜ'

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 18:17:05
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?