2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yılmaz'ın gezisi esnafa moral oldu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, içinde bulunulan iktisadi durgunluk ortamında esnafın yerel yönetimlerle yüz yüze gelmeye ve karşılıklı bir kontak içersinde girmeye her zaman ihtiyaçları olduğunu söyledi.


Bir kentin yöneticisinin en önemli sıkıntılarından bir tanesinin kentin ekonomisi olduğunu belirten Yusuf Ziya Yılmaz, “Kentin ekonomisi iyi olmadığı sürece, kentte kişi başına düşen milli gelir yükselmediği sürece sizin kette ürettiğiniz hizmetlerin müşterisi, sizin kent halkı olduğu için sonuçta insanların refahı, kişisel gelirleri oranında yükselmediği sürece sizin verdiğiniz hizmetler onların hayatının konforunu geliştirmez, diye kaygı duyuyorum” dedi.


Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, yaptıkları hizmetlerin ve işlerin müşterisi olan insanların satın alma gücü yüksek olmadığı sürece bu kentleri istenildiği kadar mağmur ve müreffeh hale getirmemin, kent halkının ekonomisi ve kişi başına düşen milli gelirin harcama kabiliyetinin yükseldiği oranda bu hizmetleri alabildiğini ifade etti. Yılmaz, “Ayrıca da bu hizmetleri de talep etme gücünü bulabiliyorlar. Şimdi artık iş zamanı. Tüm bunları bir kenarda bırakarak artık bu programı biraz zamana yayıp, demin de anlattığım gibi işin içersine serpiştiren bir süreç başlatacağım. Önümüzdeki süre içersinde Samsunumuzun çok ihtiyacı olan otel, kongre ve spor merkezleri gibi kentimizi geleceğe taşıyacak bu önemli eksiklik kütlelerini şehrimize kazandırmakla ilgili bir uğraşın yoğun çalışması içersine gireceğim” diye konuştu.


Belki çok fazla sorun dinlemek ve sorun teatisinde bulunmak gibi bir içerik taşımadığı bu geziler esnasında en azından bazı sıkıntılar ve durgunluk ortamını esnafların yansıttığını kaydeden Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Bunları dolaylı olarak aldık. Esnaflarımızın, her zamankiden daha durgun ticari ortamın geneldeki sıkıntısı ve stresi var. İnşallah önümüzdeki günlerde inşaat sektörünün biraz canlanması gerek alt yapı çalışmalarındaki canlanma gerekse konut ve tesis inşaatlarındaki canlanma sanayilerimizin iş hacmini biraz etkiler. Biraz bu hacme olumlu katkı verir diye ümit ediyorum. Bu katkının gelişmesi ve artması, esnafımızın içinde bulunduğu ticari durgunluğun harekete dönüştürülmesi için yerel yönetici olarak üzerimize ne görev düşer ve ne yapabiliriz, hangi düğmelere basarak buna olumlu katkı sağlarız? sorularını kendi kendimize soruyoruz.”

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?