2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yine Adli Tıp rezaleti!

ADLİ TIP KURUMU'NUN RANDEVU TARİHİ ŞAŞIRTTI

Samsun'da cinsel istismara uğradığı iddia edilen 14 yaşındaki kızın adli dengesinin tespiti için sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun 1,5 yıl sonraya randevu vermesi şaşkınlıkla karşılandı.

İlkadım ilçesi Kavacık köyünde 14 yaşındaki S.Y.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan N.D. (19) adlı gencin yargılanmasına devam edildi.

N.D.'nin kendisine uyuşturucu madde içirip tecavüz ettiğini iddia eden S.Y., ifade değiştirdi ve suçsuz yere cezaevinde yatmasına gönlünün razı olmadığını söyledi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, şikayetini geri aldığını belirten S.Y., "N.D. ile kendi rızamla bir kez ilişkiye girdim" dedi.

S.Y.'nin çelişkili ifadeler vermesi üzerine mahkeme heyeti bir önceki duruşmada akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar vermişti.

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen randevu açıklamasına göre, S.Y.'ye muayene olması için 1,5 yıl sonraya randevu verildiği ortaya çıktı. N.D.'nin avukatı Özgü Çolak, Adli Tıp Kurumu'nun 1,5 yıl sonraya verdiği randevu tarihine tepki gösterdi. Çolak, "1,5 yıl içinde akıllı olan biri delirir ve deli olan biri de belki iyileşir. Bu rapor nasıl sağlıklı olacak ve müvekkilim hakkında arar verilecek?" diye konuştu.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 17:43:00
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 18:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?