5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Yırtık bayrak tepkisi!

Samsun'da, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odaların ve lokalin bulunduğu bina önünde direkte dalgalanan Türk bayrağının yırtık ve eskimiş hali tepkilere neden oldu.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde şehrin her bir noktası Türk bayraklarıyla donatılırken, TMMOB Samsun bina önündeki Türk bayrağı dikkat çekti.

Rengi solmuş, yırtılmış Türk bayrağının bu halde dalgalanmasına izin verilmesine çevrede bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için evler, iş yerleri temiz, rengi solmamış, yırtığı bulunmayan Türk bayrakları ile donatılırken, yaklaşık 8 bin üyesi ve 10 meslek odasını bünyesinde barındıran bir birliğin önünde gönderde duran Türk bayrağının yırtık hali şaşkınlıkla karşılandı. Konuyla ilgili Samsun Valiliği'ne şikayette bulunulduğu öğrenildi.


TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Başkanı, eski Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Şükrü Kumbasar, böyle bir konunun affedilecek yanının olmadığını, nasıl gözden kaçtığını anlamadıklarını, ihmalin hemen giderileceğini ve Türk bayrağının değiştirileceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?