2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yoksulluğa karşı fotoğraf sergisi

Türk Kızılayı'nın 141. kuruluş yıldönümü deneniyle düzenlenen "Komşusu Aç İken Tok Yatan Bizden Değildir" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların sergisi bugün açıldı.


Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen serginin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Samsun Defterdarı Ali Sağlam, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyeleri Derneği (OMÜ-DER) Başkanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Kızılay çalışanları ve gönüllüler katıldı. Türk Kızılayı'nın 141. kuruluş yıldönümü nedeniyle Türk Kızılay Samsun Şubesi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen yarışmaya 254 kişi ve 574 eser katıldı. Yarışmada jüri üyesi tarafından yarışmanın amacına uygun konuya yaklaşan eserler arasında yapılan değerlendirmede birinciliğe ve ikinciliğe layık eser tespit edilmedi. Yarışmada üçüncülüğe Nezihe Esen Gök'ün çektiği "Mezarım Döşeğim" isimli fotoğraf layık görüldü ve bin TL ile ödüllendirildi. Yarışmada belirlenen diğer 29 fotoğraf sergide sanatseverlere sunuldu.


Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Türk Kızılayı'nın 141 yıllık milli bir kimliği, hafızası, kültürü ve birikimi olduğunu, yardımsever Türk milletinin desteği ile köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de Türkiye'nin en büyük ve yaygın sivil toplum kuruluşu olmanın kendisine kazandırdığı örnek ve öncü olmak gibi liderlere ait özellikleriyle görevini layıkıyla yerine getirecek güce sahip olduğunu söyledi. Keskin, düzenlenen yarışmayla toplumda yoksulluğa dikkat çekerek çare olmaya çalıştıklarını ifade etti.
Sergi. 3 gün boyunca açık kalacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?