2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yol çalışmaları son sürat

Samsun'un Vezirköprü İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Şükrü Yiğit, Vezirköprü-Havza Devlet Yolu şehir geçişleri çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Vezirköprü ile Havza Köylere Hizmet Götürme Birliği ortak çalışması olan bölünmüş yol yapımı kapsamında, Vezirköprü girişi Samancılar mevkiinden başlayıp adliye kavşağına kadar olan toplam 2 bin 600 metre bölünmüş yol çift kat sathi asfalt yol çalışmaları hakkında bilgi veren Şükrü Yiğit, “Samancılar mevkisinde bulunan Kuruçay Köprüsü ile Vezirköprü-Durağan çıkışında bulunan Söğütlük Köprüsü arasında kalan 3 bin 200 metrede yaya ve araç trafiğini disiplin altına almak, can ve mal güvenliği açısından yol emniyetini sağlamak amacıyla orta refüjlü iki taraflı trotuarlar ile 3 adet döner kavşak yapılmaktadır. Vezirköprü Kaymakam Erol Karaömeroğlu'nun, söz konusu yol yapımına gösterdiği hassasiyet ve yoğun ilgi neticesinde ilçemizde yüzde 30 oranında iş artışı sağlanmıştır” dedi.


Şükrü Yiğit, bu proje dahilinde, Vezirköprü'de yapılacak işlerin 11 bin beton bordür, 14 bin metrekare beton prefabrik trotuar, yağmur suyu deşarjları için toplam bin 200 metre çeşitli ebatlarda beton boru, çeşitli imalatlar için 500 metreküp betonarme betonu, bin metreküp taş duvar, yol üst yapısı için konkasörle kırılmış 15 bin ton alt temel, 11 bin ton temel malzemesi ve yol asfalt kaplaması için de 3 bin ton asfalt mıcırı kullanılacağı açıkladı. Adliye kavşağına, trafik güvenliği açısından 27 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde yaya geçişi için prefabrik kirişli betonarme köprü yapıldığını, ayrıca yaya can güvenliği açısından bu kesimde toplam 10 ton profilden korkuluk imal edildiğini kaydeden Yiğit, yol yapım işlerinin Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü denetiminde devam ettiğini, ekim ayı içerisinde bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?