4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Yol kapatma eylemi sona erdi

Samsun'da yeni otogarın açılması sonrasında kent içine girmeleri yasaklanan minibüsçüler,çalışmalarına izin verilmesi üzerine eylemlerini sona erdirdiler.

Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminalinin açılması sonrasında yasaklamayı protesto amacıyla, sürücüler, sabah saatlerinde Ordu-Samsun ve Sinop-Samsun karayolunun kent girişindeki şeridini trafiğe kapattılar. Sürücülerin eylemi üzerine Belediyeevleri'ndeki olay yerine gelen Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, sürücülerden yolu trafiğe açmalarını istedi.

Ancak eylemcilerin bunu kabul etmemesi üzerine yaşanan kısa süreli arbede sırasında polisin kullandığı biber gazından bazı eylemciler etkilendi.

Bazı kişilerin fenalaşması üzerine bu kişiler polis araçlarıyla hastaneye götürüldü.

Emniyet Müdürü İlhan'ın, olay yerinden telefonla yaptığı görüşmeler üzerine Vali Yardımcısı Raif Özener de olay yerine gelerek eylemcilerle görüştü.

Yapılan görüşmeler sonrasında ikinci bir emre kadar eski uygulamanın devam ettirilmesi yolunda karar alınması üzerine, her iki güzergahta bulunan minibüsçüler eylemlerine son vererek yolu trafiğe açtılar.

TOPLANTI YAPILACAK

Öte yandan, konuyla ilgili olarak Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Emniyet Müdürü İlhan'ın da katılımı ile bugün saat 13.00'da bir toplantı düzenlenecek.

Konunun ele alınacağı toplantıda, minibüsçülerin kent içi geçişleri ve yolcu indirme-bindirme güzergahları konusunda yeni bir düzenleme için karar alınması bekleniyor.

Bir süre önce hizmete giren Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminalinin faaliyete geçmesinin ardından, ilçelerden Samsun'a yolcu taşıyan minibüs ve minibüslerin kullandığı kent içindeki garajların faaliyetlerine bugünden itibaren son verilmişti.

Bu nedenle kent içine girmeleri yasaklanan minibüsçüler, kararın kendilerini ve yolcuları mağdur ettiği gerekçesiyle sabah saatlerinde Samsun-Ordu ve Samsun-Sinop karayolunun kent girişlerinde eylem başlatmışlardı.

Önceki haber

Samsun'da yeni otogarın açılması sonrasında kent içine sokulmamalarını protesto eden minibüs ve midibüsçüler yol kapatma eylemi başlattı.

Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılması sonrasında ilçelerden kent merkezine yolcu taşıyan minibüs ve midibüsçüler, kent içindeki garaja alınmayarak yeni garaja yönlendirilmeleri nedeniyle eylem başlattılar.

Ordu-Samsun ve Sinop-Samsun karayolunun kent girişindeki şeridini trafiğe kapatan sürücüler, yol kapatma eylemlerini sürdürürken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.
A.A-İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 10:44:26
Güncelleme :21 Ağustos 2006 Pazartesi 13:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?