2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yol sorunu çözülüyor

Tekkeköy ilçesinin problemlerinin başında gelen yol sıkıntısını çözmek için kolları sıvayan Belediye Başkanı Hayati Tekin, 500 bin TL'ye mal olarak konkasör tesisi kuracak.


Başkan Tekin, ilçenin sorunlarının çözümünde öncelik sıralamasını belirledi. Halkı toz ve çamurdan kurtarmak için parke döşeme ve yol çalışmalarına başlayan belediye, ilk olarak pazar yerini parke taş ile kapladı.


Belediye Başkanı Hayati Tekin, Tekkeköy'ün en büyük probleminin yol sıkıntısı olduğunu, bunu kendi imkanlarıyla çözmek için harekete geçtiklerini ifade etti. Öncelikli olarak, parke taş üretimine hız verdiklerini, parke taşlarını yollara döşeyerek vatandaşları çamurdan kurtardıklarını anlatan Tekin, "Yaptığımız en güzel işlerden birisi de yıllardır çamur içinde olan pazar yerini taş parke ile kapladık. İnsanlar bundan çok memnun. Pazar yeri çamurdan, tozdan, pislikten kurtuldu, pırıl pırıl bir hale geldi. Böylelikle Tekkeköylülerin ortak sıkıntısını çözmüş olduk" dedi.
İlçenin tamamını parke taşı ile kaplamanın mümkün olmadığını kaydeden Hayati Tekin, yol sorununu çözmek için Kütahya'da bir firma ile anlaştıklarını, yaklaşık 500 bin TL'ye mal olacak olan konkasör tesisi kuracaklarını açıkladı. Konkasör tesisi kurulumunun 1.5-2 ayı bulabileceğini dile getiren Tekin, "Konkasör, yol çalışmalarında bize beton malzemesi sağlayacak. Ayrıca parke fabrikasının ve betonarme işlerin hammaddesini temin edecek. Hatta belli ocaklar var, onların ruhsatlarını alabilirsek, beton santrallerine malzeme satmamız dahi mümkün olacak. Bu şekilde olursa kendi yağıyla kavrulan bir duruma gelmiş olacağız. En büyük masraf kapısı olan ve en büyük sıkıntımız olan yol sorununu hiç masrafsız veya az masrafla halletmiş olacağız. Fakat, konkasörü kurmamız ve parke fabrikasını işletmemiz ile yol sorununu bir anda bitirmemiz mümkün değil. Onun için 5 yıllık bir sürece ihtiyaç var. Çünkü aşırı derecede yol ihtiyacı var. Göreve geleli 3 ay oldu. Kendimizi toparlama çabasındayız. Bundan sonra yol sorununa odaklanacağız" diye konuştu.


Halkın en büyük sıkıntısının yol sorunu olduğunu tekrarlayan Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Hem parke hem de konkasörden malzeme elde ederek ilçemizin en önemli sorununu çözeceğiz. Ancak bunun için belli bir sürece ihtiyaç var. Süreci başlatmış bulunuyoruz. İnşallah neticelendireceğiz, halkımızın da yüzü gülecek, mutlu olacak" şeklinde konuştu.


BELEDİYE BİNASI SORUNU
Tekkeköy'ün birçok eksiğinin olduğunu anlatan Tekin, belediye sarayı, spor aktivitelerinin yapılacağı salonlar ile alışveriş merkezlerinin bulunmadığını kaydetti. Basit bir belediye binası yapmak istemediğinin altını çizen Tekin, şöyle konuştu: "Halkımıza 'merkeze belediye binası yapacağız' diye söz vermiştik. Onun için Kutlukent Belediye binasını hastaneye çevirmeyi düşünüyoruz. Tekkeköy'deki belediye binası yetmiyor. Yarısını Kutlukent'teki binaya taşıdık. Kutlukent'teki bazı birimleri Tekkeköy'e taşıdık. Dolayısıyla belediye binasını, ekonomik değeri olan bir yere yapacağız. Belediye binasının altında ticaret merkezi, çalışma ofisleri olacak. Bunları satarak bina yapımını bedavaya getirme çabası içindeyiz. Belediye binasının yanı sıra, ticari aktiviteyi de düşünme mecburiyetimiz var. Çünkü mevcut ekonomik şartlarda bunu başka yapma şansımız yok. En az parayla en çok eseri meydana getirmeyi hedefliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?