2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Yolcu otobüsleri BBG evi gibi

Samsun özel halk otobüsleri, kameralı sisteme geçerek BBG evi gibi oluyor.


Samsun Özel Halk Otobüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bünyesinde bulundurduğu 106 otobüse görüntülü kameralı sistemi kuruyor.

Şu anda 1 otobüste pilot uygulama olarak yapılan sistem, 3 ay gibi kısa zamanda bütün otobüslere yapılması planlanıyor. Otobüslere en az 4 kamera kurulacak. Ayrıca şoför koltuğunun arkasına kurulacak LCD ekranla yolcular hem kendilerini izleyebilecek hem de verilecek haberlerle gündemi takip edebilecek.


Samsun Özel Halk Otobüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sami Düzenli, şu anda sistemin alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini, kuracakları kameralı sistemle amaçlarının yolcu-şoför ilişkilerini anlık takip ederek, kaliteli bir hizmeti yolcular sunmak istediklerini, çıkabilecek olumsuz durumlara müdahale edeceklerini ve kuracakları LCD ekranla yolcuların hatlar ve yol durumuyla ilgili bilgi almalarını sağlayacaklarını söyledi.

Ayrıca otobüsün ön kısmına kuracakları kamerayla otobüsün Samsun'un neresinde olduğu takip edilebilecek ve aynı zamanda belediyenin adresi olan 'www.samsun.bel.tr'den şehir veya yurt dışında olan Samsunluların görüntüleri izleyerek özlemlerini gidermeye çalışacaklarını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 19:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?