6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yolları kamyonlar bozuyor

Samsun İl Genel Meclisi yaptığı araştırmada, köy yollarının ağır tonajlı kamyonların taş ocaklarına gidiş-gelişi sırasında bozulduğunu tespit etti.


İl Genel Meclisi ekim ayı 5. bileşimi gerçekleştirildi. Gündem maddelerinde Vezirköprü ilçesi Ovacık mevkisinde orman içerisinde devlet hükmü ve tasarrufunda bulunan kaynak suyu ile bin metrekarelik alanın kiraya verilmesi konusu gündeme geldi.

Meclisten onay çıkarken daha önce şahsa yönelik isim yazılı olan ve daha sonra şahıs ismi silinen gündem maddesi, ihale için encümene havale edildi. Toplantıda İl Özel İdaresi'ne 1. derece tekniker tahsisi, İl İnsan Hakları Kurulu'na üye seçimi görüşülerek onaylandı. Köy 1. ve 2. kat ile stabilize yollarının, köylerin civarında bulunan taş ocaklarına ağır tonajlı kamyonların geçmesiyle aşırı derecede bozulmalar olduğu yönündeki bilgiler doğrultusunda yapılan incelemenin sonuçları, Köylere Hizmet Götürme Komisyonu Raporu AK Parti Grup başkan Vekili Aydın Karmil tarafından okundu.

Aydın Karmil, taş ocaklarına ağır tonajlı kamyonların gidiş-gelişi sırasında yolları bozduklarının ve büyük hasar verdiklerinin görüldüğünü kaydetti. Karmil, firmaların da ismini okuyarak oluşan hasarları anlattı. Meclis üyelerinin yaptırım yapılıp yapılmadığı konusundaki soruları üyelerine İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, yollarda hasar oluşturan firmalara resmi yazı yazdıklarını ve bozdukları yolları yeniden yapmalarını talep ettiklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?