6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Yörükler Beldesi'nde çevre kirliliği

Samsun'un, 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler beldesinin Fevzi Çakmak Mahallesi Boğaz Ağzı mevkiinde yaşanan çevre kirliliği, hayatı tehdit ediyor.

Yörükler beldesi Fevzi Çakmak Mahallesi Boğaz Ağzı mevkiinde toplanan yöre sakinleri, yaşanan çevre kirliliğine tepki gösterip yetkililerin önlem almasını istedi. Burunlarını tutarak bölgeyi gezen ve durumu basın mensuplarına gösteren vatandaşlar, çevre kirliliğinin yaşamı tehdit ettiğini belirtti.

Yörükler Beldesi Fevzi Çakmak Mahallesi Boğaz Ağzı Mevkii Deniz Evleri Sakinleri Dayanışma Doğal Hayatı ve Çevreyi Koruma Geliştirme Kültürel Etkinlikler Derneği girişimcilerinden emekli öğretmen Hayati Bozer, "Çevremizin bazı kurum ve kuruluşlarca takip edilmesi, kirletilmesini engellemek için dernek kurma çalışmalarına başladık" dedi.

Yıllardır çevrenin bilinçsiz bir şekilde resmi ve yerel kurum ve kuruluşlarca çöp alanı olarak kullanıldığını anlatan Bozer, şöyle konuştu: "Bu alan denizimize her türlü lağım ve atık suların döküldüğü yer olarak görülmüştür. Yine sigara fabrikasının içinde oluşturulan arıtma tesisleri ise olması gerektiği gibi yapılmamış olup, pis koku salan tesis durumunda bulunmakta, arıtılması gereken atıklar geceleri dalgıç pompalar yoluyla direkt olarak açılan kanal vasıtasıyla denize deşarj ediliyor. Ayrıca çevremizde yerel yönetimlerce oluşturulan çöp alanlarının pis kokusu ve yakıldığı zaman soluduğumuz havaya saldığı duman, yaşamımızı günden güne zorlaştırmaktadır."

ÇÖP VE KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLECEK
19 Mayıs Belediye Başkanı Yılmaz Erel, 9 belediye olarak BAF-KAP Projesi kapsamında çöp konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Kanalizasyon deşarj hattını 2-3 ay içinde tamamlayacaklarını belirten Yılmaz Erel, "TEKEL'e ait arıtma tesisinin işletmesini belediye olarak biz yapıyoruz. Eylül ayı içinde denize 1.5 kilometre deşarj hattı yapacağız. Çöplük konusuna gelince, çöplüğü kaldırdık. Oranın bazı yerlerine toprak dolgusu yapıyoruz. Toprak dolgumuzu tamamladıktan sonra o alanı ağaçlandıracağız. Çöp meselemizi 9 belediye olarak en yakın zamanda çözeceğiz" dedi.

Yörükler Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu da belediye olarak çöp ve arıtma kanalizasyonu sorununu bir bütün olarak 19 Mayıs Belediyesi ile birlikte çözeceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 15:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?