4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Yüksek öğretimde kalite semineri

YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE

YÖK Üyesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, kalitenin sonsuz bir yolculuk olduğunu vurgulayarak, “Yüksek öğretimde kalite diyince de; mükemmeliyet, verimlilik, etkinlik, saydamlık, hesap verilebilirlik gibi belli standartlara sahip olmak akla geliyor” dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin(OMÜ) davetlisi olarak Samsun’a gelen YÖK Üyesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, OMÜ Akademik ve İdari Personeline “Yüksek Öğretimde Kalite” konulu eğitim semineri verdi. Seminere OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, YÖK üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, dekanlar, yüksek okul müdürleri, daire başkanları, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Amacımız verimli çalışmak. Yaptığımız işi iyi, güzel ve yararlı yapmak. Öğretimde kalite dediğimizde önce aklımıza eğitim geliyor. Önemli olan eğitimde kaliteli olabilmektir. Eğitimde kalite diye düşündüğümüzde de; alt yapı, iyi bir mekan, iyi bir dershane, iyi bir laboratuar gibi maddi yani somut imkânları sayıyorum” dedi. ‘Eğitici eğitimi’nin de önemini vurgulayan Akan, “Üniversitemiz kaliteli eğitim yönünden başarılı adımlar attı, atmaya da devam edecektir” diye konuştu.

YÖK üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk de yaptığı konuşmada kalitenin önemine değinerek, “Kalite konusunda üniversitelerin birbiriyle çalışarak, ulusal ve uluslararası karşılaştırmalar yapmaları gerekiyor. Bu temaslar kalitenin çok önemli bir parçası. Kalite sonsuz bir yolculuktur. Yüksek öğretimde kalite diyince de; mükemmeliyet, verimlilik, etkinlik, saydamlık, hesap verilebilirlik gibi belli standartlara sahip olmak akla geliyor” şeklinde konuştu.

Kalite terminolojisi hakkında da geniş bilgi veren Öztürk seminerinde; öğrencilerin ve akademik kadronun yükseköğretimde kalite güvencesi konusunda farklılıklarının artırılması, yükseköğretim kurumları ve öğrencileri için programların kalitelerinin geliştirilmesi, sürekliliğinin sağlanması, kalite güvencesi sürecinde yabancı uzmanlardan yaralanılması ve açıklık ilkelerine uyulması, amaçlara uygun dış kalite güvence gereksinimlerinin ortaya konulması ve bunları karşılayacak kurumlara sorumluluk verilmesi konularına da değindi.

Seminerin sonunda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Prof. Dr. Recep Öztürk’e YÖK Üyesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Sait Bilgiç tarafından teşekkür belgesi, 35. Yıla Armağan Kitabı ve Atatürk heykelciği takdim edildi.

YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE
YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE
YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE
YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 16:22:02
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 16:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?